Kevin Hart Oscar Ödül Töreni Sunuculuğundan Çekildi

07.12.2018 17:40
Kevin Hart Oscar Ödül Töreni Sunuculuğundan Çekildi

Kevin Hart, 91. Akademi Ödül Töreni'nde sunuculuk yapacağını duyurduktan sadece 48 saat sonra sunuculuktan çekildiğini açıkladı.


Ünlü komedyen, sosyal medyada yaptığı ve neredeyse 10 yıllık geçmişi olan bazı homofobik yorumların ortaya çıkmasının ardından yayınladığı bir Instagram videosuyla geçmişin geçmişte kaldığını açıkladı. Aynı gün içinde eski homofobik tweetlerinin bir kısmını da silen Hart, videosunda "Ekibim bana "Tanrım Kevin, herkes yıllar önce attığın tweetler yüzünden çok üzgün." diyor. Arkadaşlar ben neredeyse 40 yaşındayım, insanların büyüdükçe değişip geliştiğine inanmıyorsanız, size ne söyleyeceğimi bilmiyorum. İnsanları daima geçmişlerini haklı çıkarmak zorunda oldukları bir konumda tutmak istiyor musunuz? Ben bunun için yanlış adamım dostum." şeklinde bir açıklama yaptı. 

 

Bu sözler, pek çok insan tarafından bir özür dileme olarak algılanmadı. Saatler daha sonra Hart, Oscar törenini düzenleyen Academy of Motion Picture Arts and Sciences'ın kendisine bir ültimatom verdiğine dair başka bir videoyla yeniden ortaya çıktı. Academy, Hart'a özür dilemediği takdirde başka bir sunucu bulacaklarını bildirmiş. Hart ise "Özürü es geçmeyi tercih ettim. Neden özür dilemediğime gelirsek, bunu daha önce birkaç defa yaşadım. Bu olay ilk defa gün yüzüne çıkmıyor. Daha önce de önüme konuldu, daha önce de bunun üzerine konuştum. Doğrulardan ve yanlışlardan bahsettim. Eskiden kim olduğumu ve şimdi kim olduğumu anlattım. Bu konu kapandı. Hayatımda ilerlemiş ve tamamen farklı bir noktaya gelmişken sürekli geçmişe, o eski günlere dönüp durmayacağım." şeklinde bir konuşma yaptı. Bu sözler de pek çok insan için bir şey ifade etmeyince, yaklaşık iki saatin ardından Hart, sunuculuktan çekildiğini açıkladı ve nihayet beklenen özür geldi. 

 

"Bu yılın Oscar törenini sunmaktan çekiliyorum. Çünkü bir çok yetenekli sanatçının onurlandırılacağı bir gecede dikkat dağıtmak istemiyorum. Geçmişteki duyarsız sözlerim için LGBTQ topluluğundan içtenlikle özür dilerim. İnsanları incittiğim için üzgünüm. Gelişiyorum ve buna da devam etmek istiyorum. Amacım insanları bir araya getirmek, birbirinden ayırmak değil. Akademi'ye sevgi ve şükranlarımı sunarım. Umarım tekrar buluşuruz."

 

Tören için yeni bir sunucu bulmak zorunda kalan Akademi'nin durumu da pek kolay değil. Sunuculuğu kimin yapacağı zaten bu yıl normalden çok daha geç açıklanmıştı. Bütün bu tantananın üstüne kimin "ikinci tercih" olarak sunuculuk yapmayı kabul edeceği merak konusu. Akademi'den şimdilik konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.