DC ve Warner Bros. Latin Süper Kahraman Blue Beetle'ın Filmini Çekecek

30.11.2018 19:16
DC ve Warner Bros. Latin Süper Kahraman Blue Beetle'ın Filmini Çekecek

DC ve Warner Bros, Meksikalı-Amerikan çizgi roman karakteri Jaime Reyes'in süper kahraman kimliği “Blue Beetle”ı filme çekmek için hazırlıklara başladı.

 

Stüdyo, "Blue Beetle" senaryosunu kaleme alması için Universal’ın “Scarface” filminin remake'ine senaryo yazan Gareth Dunnet-Alcocer’la anlaştı. Zev Foreman, Warner Bros. için filmin yürütücü yapımcılığını üstlenecek. Blue Beetle 1930'lardan bu yana üç farklı karakter tarafından taşınmış bir kimliktir. 1939'da ortaya çıkan ilk Blue Beetle karakteri, kutsal bir bok böceğinden aldığı süper güçlere sahipti. İlk önce suçla savaşan bir polis memuru olan Dan Garrett olarak gördüğümüz Blue Beetle, ikinci versiyonda Garrett'ın suçla mücadeleye devam eden ama süper güçleri olmayan öğrencisi Ted Kord'dur.

 

Jaime Reyes ise Keith Giffen, John Rogers ve Cully Hamner tarafından yaratıldı ve 2006'da bir çizgi romanda ilk kez görüldü. Okuldan eve dönerken bulduğu mavi bir bok böceğinin omurgasına yapışıp tüm vücudunu bir zırh ile kaplaması ile özel güçlere kavuşan Reyes, Kord’un eski takım arkadaşı ve en iyi arkadaşı Booster Gold'la çalışır ve Teen Titans’a katılır. “Blue Beetle” çizgi roman serisi 2011 yılında başlamış ve 17 sayıdan sonra 2013 yılında iptal edilmiştir.

 

Warner Bros., 2013 yılında DC Extended Universe filmi “Man of Steel”i vizyona soktu. Ardından “Batman v Superman: Dawn of Justice”, “Wonder Woman” ve “Justice League” filmleri geldi. Serinin son filmi “Aquaman” 28 Aralık'ta vizyona girecek. “Blue Beetle” projesi gerçek bir filme dönüşürse, DC'nin ilk Latin kökenli karakteri olacak. Stüdyo, daha önce ilk kadın karakter Wonder Woman ile kadın izleyicilerin büyük beğenisini toplamıştı.