Ken Watanabe Fukushima Nükleer Felaketini Konu Alan Filmde Başrol Oynayacak

25.11.2018 21:49
Ken Watanabe Fukushima Nükleer Felaketini Konu Alan Filmde Başrol Oynayacak

'Fukushima 50' isimli film, devasa bir tsunaminin soğutma sistemlerini yıkmasının ardından Fukushima Nükleer Santrali'nde kalan çalışanların hikayesini anlatacak.


Ken WatanabeSetsuro Wakamatsu'nun yönettiği Fukushima 50'de, Fukushima Nükleer Santrali'nin yöneticilerinden birini canlandıracak. Watanabe'nin canlandıracağı Masao Yoshida, 11 Mart 2011 tarihinde Japonya'nın kuzeydoğusunda gerçekleşen büyük bir depremin ardından yaşanan tsunamide soğutma sistemleri yıkılan nükleer santralin müfettişidir. Yoshida, Tokyo Electric Power Co.'daki patronlarının emirlerini göz ardı etmiş ve deniz suyunu aşırı ısınan reaktörlere pompalayarak muhtemelen korkunç bir felaketi önlemiştir. Ertesi yıl Yoshida'ya yemek borusu kanseri teşhisi kondu ve Temmuz 2013'te, henüz 58 yaşındayken hayatını kaybetti. Nükleer santraldeki üç reaktörün erimesini engellemek için uğraşan fabrika çalışanları uluslararası medyada "Fukushima 50" olarak anılmış ve övgüler almıştır.

 

Filmde Watanabe'nin yanı sıra Koichi Sato da yer alacak. Usta oyuncu Sato fabrikadaki vardiya amirini oynayacak. Film, Ryusho Kadota'nın "Brink: The Inside Story of Fukushima Daiichi" adlı kitabına dayanıyor. Kasım ayının sonlarında çekimlere başlayacak olan yapımın 2020 yılında vizyona girmesi planlanıyor. Watanabe filmle ilgili olarak, “Koichi'ye bir sonraki filminde oynayacağına söz vermiştim. Ancak bu film, Fukuşima halkının maruz kaldığı kayıp ve yıkım yüzünden oldukça zorlayıcı. Umarım harika kadromuz ve Wakamatsu'nun yönetmenliğiyle, derinliğini ve korkunç bir trajediyi engelleyen insanların destansı cesaretini gösterebilen bir film yapacağız." açıklamasını yaptı.