'My Best Friend's Exorcism' Romanı Sinemaya Uyarlanıyor

25.11.2018 19:19
'My Best Friend's Exorcism' Romanı Sinemaya Uyarlanıyor

'Happy Death Day' filminin yönetmeni Christopher B. Landon, korku romanı 'My Best Friend's Exorcism'i sinemaya uyarlamak için hazırlıklara başladı. 


Killing Eve ve Colette filmlerinin arkasındaki yapım şirketi olan Endeavour Content, Grady Hendrix'in korku romanı "My Best Friend's Exorcism"in film haklarını kazandı. Happy Death Day filmlerinin senaristi ve yönetmeni Christopher Landon uyarlamanın yapımcılığını Ellen Goldsmith-Vein'la birlikte yapacak. Landon, geliştirmekte olduğu projenin yönetmen koltuğuna da oturabilir. Kitabın yayınevi olan Quirk Books, "Bayan Peregrine'in Tuhaf Çocukları" ve "Aşk, Gurur ve Zombiler" gibi kitapların da yayıncılığını yapıyor ve My Best Friend's Exorcism ile prodüktörlüğe adım atıyor.

 

Awkward ve 90210 gibi yapımlarda senaristlik yapan Jenna Lamia, Hendirx'in danışmanlığında filmin senaryosuna imzasını atacak. 2016 tarihli romanda Abby ve Gretchen isimli iki yakın arkadaş, 1988 yılında bir gece çıplak yüzmeye karar verir fakat bu olayın ardından Gretchen'de bir takım farklılıklar oluşmaya başlar. Arkadaşının içine şeytan girdiğine inanan Abby, bu sorunla yüzleşmek zorunda kalır. İki kız arkadaşlıklarının Şeytan’ı alt etmeye yetecek kadar güçlü olup olmadığını öğrenecektir. Roman, Paste dergisinin hazırladığı tüm zamanların en iyi 50 korku romanı listesine girmiştir.

 

Hendrix korku, mizah ve duyguyu harmanladığı romanlarıyla hem yayıncılık hem de Hollywood çevrelerinde yükselen bir yıldız haline geldi. Perili bir IKEA mağazasında geçen romanı Horrorstor, Josh Schwartz ve Gail Berman tarafından bir TV dizisi olarak geliştiriliyor. Rebecca Romijn ve Jerry O'Connell'ın başrollerinde olduğu Satanic Panic romanının filmi ise şu an yapım aşamasında. Ünlü yazarın son korku kitabı "We Sold Our Souls" Eylül ayında yayınlanmıştı.