Terry Pratchett'in 'Discworld' Roman Serisi Ekrana Uyarlanıyor

31.10.2018 23:11
Terry Pratchett'in 'Discworld' Roman Serisi Ekrana Uyarlanıyor

BBC Amerika, roman uyarlaması yeni bir diziye yeşil ışık yaktı. "Discworld" serisinden uyarlanacak dizi, birer saatlik sekiz bölümden oluşacak. 


"The Watch" isimli dizi, ilk olarak 1983 yılında yazılan ve dünya çapında 90 milyondan fazla kopya satan Terry Pratchett serisi Discworld'den uyarlanıyor. Sekiz bölümlük dizinin yapımcılığı BBC Studios tarafından üstlenilecek. "The Watch", Discworld romanlarının efsanevi “City Watch” alt başlığından esinlenen bir punk rock dizisi olarak tanımlanıyor. Karakter odaklı gerilim, harap olmuş bir kenti kurtarmak için savaşan iki polisi odağına alıyor. “Modern ve kapsayıcı” olarak ilan edilen The Watch ekibinde, City Watch Lideri Sam Vimes, son soylulardan Lady Sybil Ramkin, naif ama kahraman Carrot, gizemli Angua ve adli tıp uzmanı Cheery gibi birçok ünlü Discworld karakteri yer alıyor. Dizinin tıpkı uyarlandığı roman gibi hem fantastik, hem de polisiye olması bekleniyor.

 

"The Musketeers"ın senaristi Simon Allen tarafından yazılan dizinin yürütücü yapımcıları Hilary Salmon, Ben Donald, Rob Wilkins ve Phil Collinson. The Watch BBC'nin; Killing, Doctor Who ve Luther gibi uyarlama dizilerinden biri olacak. BBC Studios ayrıca Pratchett ve Neil Gaiman'ın romanından uyarlanan Good Omens dizisinin de yapımcılığını yapıyor.