Oscarlı Oyuncu Roberto Benigni, Matteo Garrone'nin Pinokyo Uyarlamasında Gepetto Usta'yı Canlandıracak

26.10.2018 15:10
Oscarlı Oyuncu Roberto Benigni, Matteo Garrone'nin Pinokyo Uyarlamasında Gepetto Usta'yı Canlandıracak

1999 yılında “Life Is Beautiful” ile en iyi erkek oyuncu dalında Oscar kazanan Roberto Benigni, yedi yıllık bir aradan sonra “Pinokyo”nun canlı versiyonunda Geppetto Usta'yı oynamak için beyaz perdeye dönecek. 


En son "Dogman" ile izlediğimiz Matteo Garrone tarafından yönetilecek filmin çekimleri, İtalya'nın Lazio, Toskana ve Puglia bölgelerinde, 2019'un ilk çeyreğinde başlayacak. Garrone'nin “Pinokyo” uyarlamasında Benigni'nin Geppetto olarak rol alacağı, Guillermo del Toro'nun Netflix için Pinokyo'nun stop-motion animasyonlu müzikal bir versiyonunu yapmaya hazırlandığı haberinden birkaç gün sonra açıklandı. Benigni 2002 yılında, ABD'de gişe rekoru kıran “Pinocchio” live-action uyarlamasında başrol oynamış ve yönetmen koltuğuna oturmuştu. Oyuncunun son yönetmenlik çalışması, 2005'te başrol oynadığı “The Tiger and Snow” filmi oldu. En son 2012 yılında Woody Allen'ın “To Rome With Love” filminde yer alan İtalyan oyuncu, geçtiğimiz yıllarda Dante’nin İlahi Komedya'sının sahne uyarlamasının gösterimleri ve turneleriyle meşguldü.

 

Garrone, “Pinokyo” filmini çekmenin ve filmde Benigni'yi oynatmaının iki hayalinin gerçeğe dönüşmesi olduğunu söyledi. "İlk storyboard'larımı çizdiğim çocukluk yıllarımdan beri, Collodi'nin kuklası ve ben birbirimizi kovaladık durduk.” dedi. “Yıllar geçtikçe, hikayeye öyle aşina hissettim ki, sanki Pinokyo hayal gücümün içine girmiş ve önceki filmlerime kendinden bir şeyler bırakmış gibiydi.". İtalya ve Fransa'nın ortak yapımcılığında çekilecek filmdeki hayvanlar ve yaratıklar, “The Grand Budapest Hotel” ve “The Iron Lady” için makyaj ve saç Oscarı kazanan Mark Coulier tarafından “olağanüstü gerçekçilikle” hazırlanacak. Daha önce "Tale of Tales" gibi büyülü ve masalvari bir filmle büyük beğeni toplayan Garrone'nin, yeni filmiyle ilgili de beklentiler çok fazla.