Benedict Cumberbatch ve Jake Gyllenhaal ‘Rio’da Beraber Yer Alacak

07.09.2018 20:17
Benedict Cumberbatch ve Jake Gyllenhaal ‘Rio’da Beraber Yer Alacak

Patrick Melrose'un Emmy adayı yönetmeni Edward Berger, yeni filmi Rio'da Benedict Cumberbatch ve Jake Gyllenhaal'la birlikte çalışacak.

 

Benedict Cumberbatch ve Jake Gyllenhaal'ın filme katılımı geçen seneden beri konuşuluyordu. İkilinin, yapımcılığı da üstlendikleri filmin kadrosundaki yerleri kesinleşti. Fakat Luca Guadagnino'nun yönetmesi beklenen film, yönetmenin programının sıkışıklığı nedeniyle Melrose'un ellerine geçti. Studiocanal, SunnyMarch ve Nine Stories'in birlikte geliştirdiği psikolojik gerilim filmi Rio'nun senaryosunu Steven Knight yazıyor. Peaky Blinders, Taboo ve Locke gibi yapımların da yaratıcısı olan Knight, yeni hikayesinde Rio'da karşılaşan iki arkadaşı merkezine alıyor. Bu iki arkadaştan biri gazeteci, diğeri ise çok başarılı bir yatırımcıdır. Senaryo detayları bilinmeyen yapımda, güçlü bir kadın kahramanın da yer alacağı biliniyor.

 

Berger, Showtime / Sky'ın beş bölümlük mini dizisi Patrick Melrose'da Cumberbatch ile çalışırken beş Emmy'e aday olmuştu. Berger'in diğer işleri arasında AMC’nin The Terror’ü; 2016 yılında Uluslararası Emmy ödülünü kazanan Deutschland 83 ve 2014 yılında Berlin Film Festivali'nde prömiyeri yapılan ve büyük övgüler alan Alman filmi Jack bulunuyor. Filmin çekimlerinin ne zaman başlayacağı şimdilik bilinmiyor.