Paul Greengrass'ın Yeni Filmi '22 July'ın Fragmanı Çıktı

04.09.2018 22:19

"United 93" ile Oscar adayı olan Paul Greengrass Netflix'e geliyor ve Norveç’in 2011 yılında yaşadığı en ölümcül terör saldırısını anlatıyor.

 

Netflix, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Norveç tarihinin en ölümcül saldırısının ardındaki gerçek hikayeyi anlatan “22 July” fragmanını yayınladı. Oscar adayı Paul Greengrass'ın “Captain Phillips”, “United 93” ve “Bloody Sunday” filmlerinde yaptığı gibi, bu yeni filmi de modern tarihsel bir trajedinin hiper-gerçekçi uyarlaması olacak. Anders Danielsen Lie, filmde hükümete, sivil halka ve bir gençlik kampına yöneltilmiş tek kişilik terör saldırısının faili, Norveçli aşırı sağcı Anders Behring Breivik'i canlandırıyor. Breivik, 22 Temmuz 2011'de toplam 77 kişiyi öldürmüştü. Saldırılar, Oslo'da sekiz kişinin ölümüne neden olan bir araba bombasıyla başlamış ve daha sonra aynı gün içinde Norveç İşçi Partisinin Gençlik Örgütü'nün Utøya adasındaki yaz liderlik kampında kitlesel bir katliamla devam etmişti.

 

Asne Seierstad'ın yazdığı "One of Us: The Story of an Attack on Norway – And Its Aftermath" adlı kitaba dayanan film, Jonas Strand Gravli'nin canlandırdığı Viljar'ın ve diğer sağ kalanların hikayesini takip ediyor. Kurbanların deneyimlerinin yanı sıra, Norveç’in saldırıdan sonra iyileşme yoluna da odaklanıyor. “22 July”, 10 Ekim'de Netflix'te yayınlanacak.