Alicia Vikander 'Anthropocene' Belgeselinin Anlatıcısı Olacak

04.09.2018 21:32
Alicia Vikander 'Anthropocene' Belgeselinin Anlatıcısı Olacak

Tomb Raider ve Danimarkalı Kız filmlerinin yıldızı Alicia Vikander'in sesini Toronto Film Festivali'nde bu hafta dünya prömiyerini gerçekleştirecek olan büyük ekran belgeseli Anthropocene: The Human Epoch'ta duyacağız.

 

Yönetmen Jennifer Baichwal ve Nicholas de Pencier ile fotoğrafçı Edward Burtynsky'nin çektiği belgesel, konusunu gezegendeki insan etkisinin yeni bir jeolojik döneme girdiğimiz anlamına geldiği iddiasından alıyor. Torontolu üç sanatçı, yedi kıtanın altısına ve 20 ülkeye giderek, Çin'in anakara kıyılarının yüzde 60'ını kaplayan beton duvarlardan, Rusya'nın Ural Dağları'ndaki potas madenlerine; İtalya'daki taş ocaklarından Florida'daki fosfat atık havuzlarına dek gezegendeki insan hakimiyeti kanıtlarını belgeledi.

 

Film, İngilizce ve İngilizce altyazı ile Rusça, İtalyanca, Almanca, Mandarince ve Kantonca yayınlanacak. Baichwal filmin anlatıcılığını üstlenen Vikander ile ilgili “Alicia’nın olağanüstü sesi ve onu nasıl kullanacağını bilme konusundaki kayda değer yeteneği, filmimize muazzam bir şekilde seviye atlattı ve anlatıya bir güzellik ve umut getirdi. Kendisinin katılımıyla gurur duyuyoruz." dedi. Antroposen: The Human Epoch; sergileri, VR ve kitapları da içeren Antroposen Projesi'nin bir parçasıdır. Film, Manufactured Landscapes ve Watermark'la birlikte trilojinin halkalarından birini oluşturuyor.