Steven Spielberg Yeni Filmi 'West Side Story'nin Çekimlerine Gelecek Yaz Başlayacak

30.08.2018 22:36
Steven Spielberg Yeni Filmi 'West Side Story'nin Çekimlerine Gelecek Yaz Başlayacak

Steven Spielberg'in, 2019 Temmuz'unda West Side Story'yi yeniden filme çekmeye başlaması bekleniyor.


Şimdilerde 71 yaşında olan efsanevi yönetmen, kariyerinin ilerleyen aşamalarında yavaşlama belirtisi göstermiyor. En İyi Film dalında Oscar adayı olan The Post ve global gişe rekoru kıran Ready Player One'ın ardından aktif olarak başka bir projeye yöneldi. Yönetmen, Lucasfilm için Indiana Jones 5'i hazırlamaya başlamıştı ancak devam filmi Jonathan Kasdan'ın senaryoyu yeniden yazmaya başlamasıyla 2021 yılına çekildi. Spielberg ve Dr. Jones buluşması şimdilik beklemeye alındı. Bu yüzden Spielberg'in dikkatini listesindeki birkaç filmden birine çevirmesi bekleniyordu. Olasılıklar arasında Leonardo DiCaprio'lu bir Ulysses G. Grant biyografisi ve Warner Bros. ve DC Films için Blackhawk vardı. Fakat Spielberg klasik müzikal Batı Yakası Hikâyesi'ni yeniden filme uyarlamaya karar verdi ve sıradaki proje bu olacak. 

 

Konuşulan bütün projeler arasında West Side Story'nin çekilmesi en düşük ihtimal gibi görünüyordu. 20th Century Fox, bu yılın Ocak ve Nisan aylarında başrolleri bulmak için iki ayrı seçme yaptı. Spielberg bir kez daha, Oscar adayı filmleri Münich ve Lincoln'ü kaleme alan senarist Tony Kushner ile işbirliği yapıyor, bu yüzden Fox yeniden Oscar başarısı elde edebileceğini düşünüyor. Spielberg ve Kushner'in ayrıca The Kidnapping of Edgardo Mortara filmini geliştirdikleri de söyleniyor ancak öncelik Batı Yakası'nda. Spielberg 2014 yılından beri bu projeye ilgisini ifade ettiği için adeta bir tutku projesi olarak görülüyor.

 

West Side Story ilk kez 1961'de beyaz perdede yayınlandı ve En İyi Resim ile En İyi Yönetmen de dahil olmak üzere 10 Oscar ödülü kazandı. Bu nedenle Spielberg'in aşması gereken çıta oldukça yüksek. Fakat yine de bu işi en iyi kotaracak isimlerden biri ve başka bir unutulmaz sinematik deneyimi sunacağına hiç şüphe yok.