Ali Vatansever'in Yeni Filmi 'SAF' Toronto Uluslararası Film Festivali Programına Dahil Oldu

22.08.2018 21:34
Ali Vatansever'in Yeni Filmi 'SAF' Toronto Uluslararası Film Festivali Programına Dahil Oldu

Yönetmen Ali Vatansever’in son filmi SAF, 6-16 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleşecek 43. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde ilk kez izleyici karşısına çıkacak.

 

Ali Vatansever’in El Yazısı filminin ardından çektiği ikinci film olan SAF, 43. Toronto Uluslararası Film Festivali’nde dünya sinemasından keşif filmlerinin yer aldığı Discovery bölümünde gösterim yapacak. Vatansever’in yönetmenliğin yanı sıra senaristliği de üstlendiği filmde, Fikirtepe’deki bir gecekonduda yaşayan genç bir evli çiftin kentsel dönüşüm söylentilerinin mahalleye yayılmasıyla birlikte değişen hayatları konu alınıyor.

 

Başrollerinde Saadet Işıl Aksoy ve Erol Afşin’in yer aldığı filmin kadrosunda Onur Buldu, Ümmü Putgül ve Kida Ramadan gibi isimler de bulunuyor. Filmin yapımcılığını ise Terminal Film, 2Pilots Film ve 4 Proof Film üstleniyor. Çekimleri geçtiğimiz sonbaharda İstanbul’da tamamlanan film, Türkiye-Almanya-Romanya ortak yapımı. Filmin çekimleri ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Film und Medienstiftung NRW ve Eurimages destekleriyle tamamlandı.