Peter Jackson'ın Birinci Dünya Savaşı Belgeselinden İlk Görsel Geldi

22.08.2018 02:25
Peter Jackson'ın Birinci Dünya Savaşı Belgeselinden İlk Görsel Geldi

Peter Jackson, Orta Dünya destanının son halkası The Hobbit: The Battle Of The Five Armies filmini çekmesinin üstünden üç sene geçtikten sonra, yeni bir yapımla beyaz perdeye dönüyor. Üstelik bu sefer fantastik ve epik bir film değil, bir belgesel çekiyor.

 

Bu yılın başlarında Jackson'ın Birinci Dünya Savaşı'na olan tutkusunu bir belgesel filme yönelttiği bildirilmişti. Şimdi ise proje hakkında daha fazla ayrıntı ortaya çıktı. Filmin Laurence Binyon'un 1914 tarihli ‘For The Fallen’ şiirine gönderme olarak They Shall Not Grow Old ismini taşıyacağı öğrenildi. Dünya prömiyeri ise 16 Ekim'de BFI Londra Film Festivali'nde gerçekleşecek. Jackson'ın güçlü görsel duyarlılığı bu filmde de kendini gösteriyor ve yönetmen orijinal arşiv görüntülerini renklendirerek 3D'ye dönüştürüyor. Filmden gelen ilk karede, Jackson'ın çalışmalarının sonuçları görülebilir.

 

Jackson, “Zamanın sisinin ardından onlara ulaşmak ve bu insanları modern dünyaya çekmek istedim. Böylece vintage arşiv filmlerinde Charlie Chaplin tipi figürler olarak görülmek yerine, insanlıklarını bir kez daha kazanabilirler. Sinemadaki 100 yıllık bilgi işlem gücümüzü kullanarak, teknik sınırlamaları ortadan kaldırabilir, onların Büyük Savaş'ı yaşadıklarını görebilir ve duyabiliriz.” açıklamasını yaptı. 2018 Kasım'ı savaşın bitiminin 100. yıl dönümü olarak kutlanacak. They Shall Not Grow Old, sinemalarda 2D ve 3D olarak vizyona girecek.