Danny Boyle Yeni James Bond Filminin Yönetmenliğini Bıraktı

22.08.2018 00:37
Danny Boyle Yeni James Bond Filminin Yönetmenliğini Bıraktı

Aylar süren söylentiler ve arayışların ardından, tam da 25. James Bond filmi için çalışmalar hız kazanmışken, yönetmen Danny Boyle projeyi bırakma kararını açıkladı.


Bond'u bir kez daha canlandırması için Daniel Craig'i ikna çabaları sonuç vermiş, Danny Boyle ise yeni James Bond filmi Bond 25'i yönetmek için istekli olduğunu duyurmuştu. Senaryo üzerinde ise Oscar adayı John Hodge çalışıyordu. Yani Bond cephesinde işler yolundaydı. Ama her stüdyonun kabusu olan "yönetmenle yaşanan kreatif farklılıklar" sorunu bu sefer Bond filminde ortaya çıktı ve Boyle projeden ayrıldığını açıkladı. Resmi 007 Twitter hesabından yapılan duyuru şu şekilde oldu: "Michael G. Wilson, Barbara Broccoli ve Daniel Craig, yaratıcı farklılıklardan dolayı Danny Boyle'un Bond 25'in yönetmenliğini bıraktığını duyurdu."

 

Henüz fazla bir detay paylaşılmadı ancak Boyle cephesinden de bir açıklama bekleniyor. Bond filmlerinin geleceği için de bu ayrılığın ne anlama geldiği belli değil. Yapımcılar Wilson ve Broccoli yeni bir yönetmen bulmak için hareket edecekler, ancak senaryonun ne yönde değişeceği bilinmiyor. MGM, Universal ve Annapurna Pictures, plana sadık kalarak, belirlenen vizyon tarihi olan 25 Ekim 2019'a kadar filmi yetiştirmeye çalışacak. Kadro sürecinin de hala tamamlanmadığı yapımda, bu sürece yeni yönetmen de dahil olmak isteyecektir. Bütün bunlar göz önünde bulundurulunca, yeni Bond filmini beyaz perdede izlememiz epey zaman alacak gibi görünüyor.