Train To Busan Filminin Yönetmeni Yeon Sang-ho Devam Filmi İçin Çalışmalara Başladı

14.08.2018 15:28
Train To Busan Filminin Yönetmeni Yeon Sang-ho Devam Filmi İçin Çalışmalara Başladı

Güney Koreli yönetmen Yeon Sang-ho, 2016 yılında Cannes'da Midnight Screening'de prömiyer yapan zombi filmi Train To Busan'ın devam filmini çekmek için hazırlıklara başladı.


Şu an senaryo yazım aşamasında olan filmin çekimleri gelecek sene başlayacak. Yeon yeni filmi Train To Busan 2 olarak adlandırmanın doğru olmayacağını söyledi. Yönetmen projeyi "Aslında Train To Busan'ın devamı. Virüsün Kore'ye yayılmasından sonrasını konu alıyor ama karakterler aynı değil. Aynı dünya görüşünü paylaşıyor, Train To Busan'da yaşananlardan sonra yarımadaya ne olduğunu konu alıyor." şeklinde açıkladı. Projenin adı şimdilik "yarımada" anlamına gelen "Bando" olarak duyuruldu. 

 

Kore Film Konseyi'nin (KOFIC) açıklamasına göre, Güney Kore'nin 2016'da en çok rağbet gören filmi olan Train To Busan, Güney Kore'de 11.5 milyondan fazla izlendi ve 83 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. Sadece 8.5 milyon dolarlık bir bütçeyle yapılan filmin elde ettiği başarı yapımcıları oldukça memnun etti. Filmin başrollerinde Gong Yoo, Jung Yu-mi ve Ma Dong yer aldı. Yeon yeni filmin kadro ve bütçe detaylarının henüz netleşmediğini açıkladı.