Andy Serkis Netflix İçin 'Hayvan Çiftliği'ni Filme Uyarlayacak

06.08.2018 15:05
Andy Serkis Netflix İçin 'Hayvan Çiftliği'ni Filme Uyarlayacak

Netflix, George Orwell'in ikonik romanı 'Hayvan Çiftliği'nin film haklarını satın aldı ve bir film uyarlaması üzerinde çalışmalara başladı. Andy Serkis, filmin yönetmenliğini ve Imaginarium prodüksiyon şirketi aracılığıyla da yapımcılığını üstleniyor.

 

Filmin diğer yapımcıları arasında Matt Reeves, Rafi Crohn, Adam Kassan ve Jonathan Cavendish yer alıyor. Netflix anlaşmayı, Serkis'in sorunlu Mowgli projesini, planlanan vizyon tarihine üç aydan az süre kalmışken Warner Bros'tan satın aldıktan sonra yaptı. Netflix Mowgli'yi gelecek yıl yayınlamaya başlayacak. Serkis, 2012 yılında bir TV projesi olarak Hayvan Çiftliği'nin haklarını satın almıştı. 1945'te yayınlanan hikaye, insanlara isyan eden ve herkes için eşitlik kuralını benimseyerek çiftlik yönetimini devralan hayvanları konu alıyor. Bu öykü Stalinist Rusya için bir alegoridir ve sonunda eşitlik hayaliyle çıkılan bu yolda bir grup domuz bütün hayvanları yönetmeye başlar.

 

Netflix anlaşması, Dawn of the Planet of the Apes ve War for the Planet of the Apes filmlerinden sonra Reeves ile Serkis'i yeniden bir araya getiriyor. Serkis yaptığı açıklamada, “George Orwell'in bu olağanüstü çalışması için en mükemmel ve yaratıcı ortamı Netflix'te bulmanın inanılmaz heyecanını yaşıyoruz.” dedi. “Bir de bunun üzerine, yakın dostum Matt Reeves'le yeniden bir araya gelmemiz, bu hikayeyi hayata geçirme tutkumuzun gerçekleşebileceği en iyi senaryo oldu."

 

Hayvan Çiftliği'nin herhangi bir vizyon gösterimi yapıp yapmayacağı belli değil. Filmle ilgili detaylar henüz belirsizliğini koruyor.