James Gunn 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'den Kovuldu!

22.07.2018 21:18
James Gunn 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'den Kovuldu!

James Gunn, daha önce atmış olduğu pedofili ve tecavüz konulu bir dizi tweet yüzünden Marvel'ın beklenen filmi Guardians of the Galaxy Vol. 3'nin yönetmenliğinden kovuldu.


Sevilen çizgi roman uyarlaması Guardians of the Galaxy'nin arkasındaki stüdyo olan Disney, San Diego Comic-Con'da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Stüdyo başkanı Alan Horn, "James'in Twitter geçmişinde fark edilen saldırgan tutumlar ve ifadeler, stüdyolarımızın değerleriyle uyuşmamaktadır ve bunun sonucu olarak kendisiyle iş ilişkimizi bitirdik." şeklinde bir duyuru yaptı. Sony'nin Comic-Con'daki paneline Gunn'ın da katılması bekleniyordu, hatta kendisi bile öyle zannediyordu. Fakat son yaşananlar sadece Comic-Con katılımını değil, kendisinin bütün kariyerini de tehlikeye atıyor.

 

Saldırgan tweetlerin çoğu 2008 ile 2011 yılları arasında yayınmış. Gunn bu tweetlerden bazılarında tecavüzü normalleştiren ve öven bir tutum takınırken, bazılarında da eşcinsellere karşı saldırgan bir üslup kullanmış. Ünlü yönetmen bu tweetlerin ortaya çıkmasının ardından "Geçmişte insanları incitecek şakalar yaptığım için özür diledim. Gerçekten üzgün hissediyorum ve bu konuda ciddiyim. Kayıtlara geçmesi için söylüyorum, bu korkunç şakaları yaptığımda, bunlar benim gerçek fikrim değildi. Tuhaf olduğunu biliyorum ama yine de öyle." şeklinde bir açıklama yaptı. Disney Gunn'ın yerine kimin geçeceğiyle ilgili henüz bir açıklamada bulunmadı.

 

Bu yaşananlar Gunn'ın başına ilk defa gelmiyor. Yönetmen altı yıl önce de cinsiyetçi ve homofobik olmakla eleştirilen blogu için yine insanlardan özür dilemişti. Görünen o ki, Gunn'ın tutumu yıllar içinde pek de değişikliğe uğramamış. Belki son yaşananlar ünlü yönetmene tavırlarını değiştirmesi konusunda bir uyarı olabilir...