Netflix Salman Rüşdi'nin Geceyarısı Çocukları Kitabını Uyarlayacak

29.06.2018 00:10
Netflix Salman Rüşdi'nin Geceyarısı Çocukları Kitabını Uyarlayacak

Salman Rüşdi'nin Hindistan'ın sömürgelikten bağımsızlığa giden öyküsünü anlattığı Geceyarısı Çocukları isimli kitabı bir Netflix orijinal dizisi olacak.


Netflix, prömiyer tarihi henüz belli olmayan dizinin bütün dünyada yayınlanacağı açıklamasını yaptı. Geceyarısı Çocukları, 15 Ağustos 1947'de, Hindistan'ın bağımsızlığına kavuştuğu gece doğan Saleem Sinai'nin hayatını konu alıyor. Sinai'nin yaşadığı her olay, Hindistan'ın ulusal ilişkileriyle bağdaştırılarak yansıtılır. Sağlığı ve esenliği ayrılmaz bir şekilde milletininkine bağlı; hayatı, ülkesinin tarihinden ayrılamaz bir insandır. Fakat en dikkat çekici özelliği, Hindistan'ın 1000 diğer “geceyarısı çocuğuyla” bağlantı kurabildiği telepatik güçlerdir. Bu çocukların hepsi aynı saatte doğmuş ve büyülü hediyelerle donatılmışlardır.

 

1981 yılında Random House tarafından yayınlanan kitap, aynı yıl kazandığı Booker Ödülü başta olmak üzere, pek çok ödül kazanmış bir romandır. Eleştirmenlerce beğenilen ve oldukça başarılı bulunan kitap, bazı insanlar tarafından tüm zamanların en iyi 100 romanından biri olarak kabul edilir. Postkolonyal, postmodern ve büyülü gerçekçilik akımlarının çığır açan bir örneğidir. Rüşdi kitabının diziye uyarlanmasıyla ilgili olarak "Geceyarısı Çocukları'nın Netflix’te yeni bir hayata sahip olmasından çok memnunum ve bunu sağlamak için onlarla birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum." açıklamasını yaptı.