Sam Mendes 1. Dünya Savaşı Filmi 1917'yi Yönetecek

18.06.2018 21:42
Sam Mendes 1. Dünya Savaşı Filmi 1917'yi Yönetecek

Steven Spielberg’in yapım şirketi Amblin Partners 1. Dünya Savaşı filmi 1917’yi çekecek. Filmin yönetmenliğini Sam Mendes üstleniyor.


Aralık 2019’da vizyona girmesi öngörülen filmin çekimleri gelecek sene Nisan ayında başlayacak. Mendes senaryoyu Krysty Wilson-Cairns’le birlikte kaleme aldı. Ayrıca ortağı Pippa Harris’le birlikte yapımcı kadrosunda da yer alacak. Spielberg Mendes’in yönetmenliğiyle ilgili olarak “Şirketimiz ilk filminden beri Sam için bir yuva olmuştur. Onu eski odasında yeni hikayeler yazarken – özellikle bu cesur ve iddialı hikayeyi yazarken- görmek beni çok mutlu ediyor.” yorumunu yaptı.

 

Filmin 1. Dünya Savaşı’yla ilgili olması dışındaki detayları şu an için gizli tutuluyor. Mendes bir seneden uzun süredir üstünde çalıştığı senaryoyu hayata geçireceğinden ötürü çok mutlu olduğunu açıkladı. 1917, Sam Mendes’in birbiri ardına çektiği Skyfall ve Spectre filmlerinden bu yana çekeceği ilk sinema filmi olacak. Yönetmen, bir süredir Londra’da The Ferryman isimli oyunun yapımcılığını üstleniyordu.