1.Kıtalararası Kadın Sinemacılar Buluşması

15.05.2007 16:04
1.Kıtalararası Kadın Sinemacılar Buluşması
Tüm dünyada hızla gelişip büyüyen sinema sektörü, kadın sinemacıların çalışmalarını kimi zaman sakladı, kimi zaman da unuttu ya da görmezden geldi. Kadın yönetmenlerin filmlerinin bu büyük çarkın içinde ve sonsuz seçeneklerin arasında seyirciyle buluşmasını sağlamak çoğu zaman hiç kolay olmadı. Bu filmlerin seyirciye ulaşmasının belki de en iyi yolu, festivaller. Dünyada birçok örneği olan ve sayıları giderek artan kadın filmleri festivalleri, yalnızca filmlerle değil, o filmlerin yönetmenleri, senaristleri, yapımcılarıyla, kısacası, kameranın önünde ve arkasında çalışan kadınlarla buluşmak için de bulunmaz fırsat.

Bu yıl 10. yaşını kutlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 18 Mayıs 2007 tarihinde Ankara’da gerçekleştireceği 1.Kıtalararası Kadın Sinemacılar Buluşması ile sinemadaki kadın emeğinin sözlü ve yazılı tarihinin oluşturulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Türkiye ve dünya sinemasından kadınların bir araya gelerek deneyimlerini paylaşacakları bu buluşmanın, kadın sinemacıların aralarındaki iletişim ve etkileşimi arttıracağına inanıyoruz.

1.Kıtalararası Kadın Sinemacılar Buluşması’nda Türkiye’de ve dünyada sinemanın farklı alanlarında çalışan kadınlar bir araya gelerek “sinemada kadın olmak” çerçevesi içinde kendi çalışmalarını, deneyimlerini, bilgi ve birikimlerini paylaşmalarını hedefliyoruz. Bundan sonraki yıllarda da devam etmesini istediğimiz bu ilk buluşma, yeni bağlantıların ve ilişkilerin sağlanmasına aracılık etmiş olacak.

Dünyanın dört bir yanında, sinemanın farklı alanlarında emek veren, kendi sözlerini söyleyen, kadın bakış açısını sinemaya taşıyan kadınlarla, onların ürettiklerini tüketen seyirciler arasında köprüler kuracak bu buluşma, ilgilenen herkesin katılımına açık.

  1.Kıtalararası Kadın Sinemacılar Buluşması

18 Mayıs 2007
Saat: 14.00
Metropol Sineması
Selanik Caddesi No:76 Kızılay-Ankara