Yeni ‘Doom’ filmi yolda

21.04.2018 20:14
Yeni ‘Doom’ filmi yolda

Universal Pictures, tüm zamanların en iyi aksiyon – macera oyunlarından 'Doom'u yeniden beyaz perdeye uyarlamak için kolları sıvadı. 

Bilgisayar oyunu olarak doğan ve ardından sinemaya taşınan yapımlar, her zaman olmasa da gişede önemli başarılar elde edebiliyor. Tomb Raider ve Rampage’in önemli hasılat rakamlarına ulaşmasının ardından bir oyun uyarlaması haberi daha geldi. 

Danimarkalı oyuncu ve şarkıcı Nina Bergman, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, yeni Doom filminde rol almak için Universal ile anlaşma imzaladığını ve çekimlerin Bulgaristan’da yapılacağını söyledi. “Süper havalı bir yönetmenle çalışacağım” diyen Bergman, söz konusu yönetmenin ismini ise saklı tuttu. 

İlk kez 1993 yılında geliştirilen ve günümüze kadar yapılmış binlerce oyunun atası olarak kabul edilen Doom serisi, 2005’te 60 milyon dolar bütçesi ve Andrzej Bartkowiak imzasıyla beyaz perdeye taşınmış, Dwayne Johnson, Karl Urban ve Rosamund Pike’lı kadrosuna rağmen 56 milyon dolarlık gişe geliriyle büyük hayal kırıklığına yol açmıştı. 

Nina Bergman’ın haber verdiği yeni filmin vizyon tarihi ise henüz açıklanmadı.