Vizyondaki filmlerde bu hafta (9 Mart 2018)

08.03.2018 21:55

9 Mart 2018 haftasında 4’ü yerli 10 film izleyicilerle buluşuyor. 

Phantom Thread

5 dalda Oscar adayı dram türündeki filmin yönetmenliği ve senaryosu Paul Thomas Anderson’a ait. Oyuncu kadrosunda Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Camilla Rutherford, Vicky Krieps ve Pip Phillips yer alıyor. 1950'lerin Londra moda dünyasında, ünlü terzi Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) ve kız kardeşi Cyril (Lesley Manville) en tanınmış kişileri giydirmekte, bundan dolayı haklı bir ün ve gelir sahibi olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Hayatına pek çok kadın girip çıkan Reynolds, Alma (Vicky Krieps) ile tanıştıktan sonra, başkalarına karşı duyduğundan çok daha farklı hislerle genç kadına yaklaşır. Alma, Reynolds’un sevgilisi ve ilham perisi olmuştur ancak bu aşkın geleceğini kestirmek zordur.

Direniş Karatay

Anadolu Selçuklularının tanınmış devlet adamlarından Emir Celaleddin Karatay’ın hayatından bir kesiti beyaz perdeye taşıyan Direniş Karatay filminin yönetmeni Selahattin Sancaklı. Oyuncu kadrosunda Mehmet Aslantuğ, Fikret Kuşkan, Yurdaer Okur, Alperen Duymaz ve Burcu Özberk bulunuyor. Alaeddin Keykubat'ın zehirlenmesinin ardından tahta geçen Gıyaseddin Keyhüsrev, Anadolu Selçuklu Devleti'nin topraklarını koruyacak yetenekte bir hükümdar olmadığından Moğol ordusunun işgal iştahını kabartır. Devlet yıkılma tehlikesi altına girer. Ancak Emir Celaleddin Karatay'ın (Mehmet Aslantuğ) kadın, erkek, genç ve yaşlısıyla topyekün örgütlediği halk, tüm gücüyle Moğollara karşı direniş için hazırlık yapmaktadır. 

Gringo

Yönetmenliğini Nash Edgerton’un üstlendiği dram, komedi ve aksiyon türlerindeki filmin oyuncu kadrosunda David Oyelowo, Joel Edgerton, Charlize Theron, Amanda Seyfried ve Thandie Newton isimleri öne çıkıyor. Büyük bir ilaç firması için çalışan Harold Soyinka (David Oyelowo), Weed Pill adlı hap haline getirilmiş uyuşturucunun çok gizli formülünü fabrikaya elden teslim etmek üzere Meksika'ya gitmiştir. Ancak partilerde geçirdiği bir gecenin sonrasında uyuşturucu karteli tarafından kaçırılır. Kartelin, Harold'un patronları Elaine Markinson (Charlize Theron) ve Richard Rusk'la (Joel Edgerton) alıp veremediği çok şey vardır. Güç savaşlarının orta yerinde hayatta kalmaya çalışan Harold'un başına tehlikeli ve aynı zamanda komik olaylar gelecektir.

Strangers: Prey at Night (Ziyaretçiler: Gece Avı)

Yönetmenlik koltuğuna Johannes Roberts’ın oturduğu gerilim – korku türündeki filmin oyuncu kadrosunda Christina Hendricks, Bailee Madison, Martin Henderson, Emma Bellomy ve Damian Maffei bulunuyor. Konusuna gelecek olursak; arabalarıyla seyahat halinde olan dört kişilik bir aile, geceyi geçirmek için gözlerden uzak bir prefabrike eve yerleşir. Rahatları yerinde gibidir ancak bir süre sonra ziyaretlerine gelecek üç kişilik maskeli saldırgan grubu, geceyi tam bir kabusa çevirecektir. Bu psikopatlar sabaha dek ailenin peşini bırakmayacaktır. 

Vicdan Ağacı

Yönetmenliğini ve senaryosunu Olgun Özdemir’in üstlendiği dram türündeki yapım, bu hafta vizyona giren yerli filmler arasında yerini aldı. Oyuncular arasında Şerafettin Kaya, Turgay Tanülkü, Tayfun Sav, Gizem Kınay ve Belgin Oturgan bulunuyor. Menderes (Şerafettin Kaya) ve ağabeyi Adnan (Turgay Tanülkü) Kuşadası'nın Kirazlı köyünde hayatlarını sürdürmektedir. Menderes yıllarca yatalak ağabeyinin tüm ihtiyaçlarını tek başına karşılamıştır. Emlakçı Reşit (Tayfun Sav) Menderes'e evlerinin bulunduğu araziyi evle birlikte satmasını, ağabeyini de bir huzurevine yerleştirmesini öğütlemektedir. Adnan'ın bunu öğrenmesiyle birlikte iki kardeş geçmiş muhasebesi yapmaya başlar.

Gnome Alone (Küçük Kahramanlar)

Yönetmenlik koltuğuna Peter Lepeniotis ile Shelly Shenoy’un oturduğu Kanada yapımı animasyon filmin konusu şöyle: Chloe, ailesiyle birlikte eski ve korkunç görünümlü bir eve taşınır. Adeta şato gibi olan evde heykel bahçe cinleri de vardır. Ancak bu cinler göründüğü gibi değildir. 6 cin, tıpkı insan gibi konuşup hareket edebilmektedir. Ayrıca evi her türlü ihtimale karşı korumakla görevlidirler. En büyük tehdit ise serbest kalmaları halinde dünyayı karanlığa boğma potansiyeli taşıyan 'Trogg'lardır. Chloe, cinler ve yeni tanıştığı arkadaşı Liam ile birlikte dünyayı karanlıktan korumak için herşeyi yapacaktır. 

The Breadwinner (Pervane)

Kanada, İrlanda ve Lüksemburg ortak yapımı dram – komedi türlerindeki bir diğer animasyon filmin başyapımcıları arasında ünlü oyuncu Angelina Jolie yer alıyor. Afganistan’da geçen filmin yönetmeni ise Nora Twomey. Babası Nurullah'ın Taliban tarafından tutuklanmasının ardından çaresiz kalan Afgan genç kız Pervane, annesi ve küçük kardeşine bakabilecek tek kişi olarak kaldığında, çareyi saçlarını kesip erkek kılığına girmekte bulacaktır. 

Visages, Villages (Mekanlar ve Yüzler)

Belgesel türündeki Fransa yapımı filmin yönetmenliği ve senaryosu Agnès Varda ile fotoğraf sanatçısı JR’a ait. Ünlü yönetmen Agnés Varda ve JR, minibüsleriyle keyifli bir yolculuğa çıkar. Fransa'nın farklı bölgelerinde gittikleri bu yolculukta insanlarla konuşup onların hikayelerini dinleyerek fotoğraflarını çekerler. Çektikleri fotoğrafları büyük boylarda basıp değişik yerlere yapıştırırlar. Alanlarında çok tanınmış iki ismin ortaklığıyla meydana gelen film, anılar ve hatırlamak üzerine çok şey anlatırken, farklı kuşaklara ait iki insanın yol boyunca ilerleyen dostluğunu da seyircilere aktarıyor. 

Locman

Yönetmenliğinde ve senaryosunda Şükrü Alaçam’ın imzasının bulunduğu dram ve aile türlerindeki filmde Alican Yücesoy, Yeliz Kuvancı, Nisa Sofiya Aksongur, Cem Cücenoğlu ve Nergis Çorakçı rol alıyor. TCDD için makinist olarak çalışan Uğur (Alican Yücesoy), eşi Handan ve iki çocuğuyla birlikte yaşamaktadır. Günün birinde depo şefliğine terfi ettirilir ve Sivas'ın Divriği ilçesine tayini çıkar. Bu tayinle birlikte artık 'lojman'da yaşamaya başlayacak aileyi 12 Eylül'ün giderek yaklaştığı bir dönemde, taşınma ve yeni yerlerine uyum sağlama çabaları beklemektedir. Filmin çekimlerinin bir kısmı Burdur'da yapıldı.

Mahalle

Buğra Gülsoy ile Serhat Teoman’ın yönetmenliğini üstlendiği dram ve korku türlerindeki filmin senaryosunda bu ikilinin yanı sıra Emre Erkan’ın da imzası var. Yıllardır aynı mahallede birlikte yaşayan üç yakın arkadaş, Ömer, Sabri ve Kenan evli ve çocuklu, kendi hallerinde esnaflardır. Ancak bir gün mahallelerinin yakınına gelen bir yabancı, hayatlarını tamamen değiştirecektir.