‘Zindan ve Ejderha’nın yönetmenliği için Chris McKay’la görüşülüyor

21.02.2018 17:45
‘Zindan ve Ejderha’nın yönetmenliği için Chris McKay’la görüşülüyor

En son Warner Bros. filmi The Lego Batman Movie’ye imza atan yönetmen Chris McKay, Paramount Pictures’ın yeni Dungeons & Dragons (Zindan ve Ejderha) filmi için görüşme halinde.

Popüler masaüstü FRP oyunundan ilk kez 2000 yılında beyaz perdeye uyarlanan fantastik kurgu türündeki Dungeons & Dragons’un büyük bütçeli bir yeniden çekimi için çalışmalar hızlandı.

Masaüstü oyun ve oyuncak firması Hasbro’dan Brian Goldner ve Stephen Davis’in yapımcılığını üstleneceği filmin senaryosunu ise Michael Gillio kaleme alıyor. Film ayrıca Hasbro ve Paramount ortaklığında Marvel Studios’a rakip olma hedefiyle kurulan Allspark Pictures’ın ilk yapımı olacak. 

18 yıl önce gösterime giren 45 milyon dolar bütçeli ilk film 38 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek büyük hayal kırıklığına yol açmış, devam halkaları da aynı kaderden kurtulamayınca serinin film hakları 2015’te Warner Bros.’tan Paramount’a geçmişti. Yeni Dungeons & Dragons filminin 2021 yazında gösterime girmesi hedefleniyor. 

Chris McKay aynı zamanda DC evreni çizgi roman kahramanı Nightwing’in beyaz perde uyarlamasını da yönetmeyi planlıyor. Bu filmin vizyon tarihi ise şimdilik belirsiz.