Haluk Bilginer’li ‘Halloween’ filminin çekimleri tamamlandı

20.02.2018 12:38
Haluk Bilginer’li ‘Halloween’ filminin çekimleri tamamlandı

John Carpenter’ın 1978 yapımı korku klasiği Halloween (Cadılar Bayramı)'nın 40. yılında 11. filmin çekimleri bitti. Halloween’in kadrosunda usta oyuncu Haluk Bilginer de yer alıyor. 

Haberi ilk filmden itibaren dört kere Laurie Strode karakterini oynayan ve adeta seriyle özdeşleşen Jamie Lee Curtis duyurdu. Sosyal medya hesaplarında açıklama yapan 59 yaşındaki aktris, filmin ikonik seri katili Michael Myers’ın resmedildiği bir tabloyu paylaştı ve son filmin oldukça korkutucu olduğunu söyledi. 

70 yaşındaki aktör Nick Castle, 1978’deki Halloween filminde oynadığı ve korku türünün en ünlü seri katillerinden biri olan Michael Myers’ı canlandırmak için bu filmde de kamera karşısına geçti. 

Haluk Bilginer ise Halloween 11'de Sartain karakterine hayat veriyor. 63 yaşındaki oyuncu, daha önce The International, Ben-Hur, Forget About Nick, Trendy, The Ottoman Lieutenant, Rosewater gibi yabancı yapımlarda da rol almıştı. 

40 yıl önce 300 bin dolar bütçeyle çekilen ilk film 47 milyon dolar hasılat elde ederek o döneme göre olağanüstü bir başarıya imza atmıştı. Sonrasında çekilen 9 filmle birlikte toplam gişe getirisi 400 milyon dolara yaklaştı. 11. Halloween filmi ABD’de 19 Ekim’de gösterime girecek.