Roland Emmerich’ten ‘Maya Lord’ filmi geliyor!

14.02.2018 22:42
Roland Emmerich’ten ‘Maya Lord’ filmi geliyor!

Gişe rekorları kıran felaket ve bilimkurgu yapımlarının usta yönetmeni Roland Emmerich, Maya İmparatorluğu kültürünün konu edildiği yeni filmi Maya Lord için kolları sıvadı. 

62 yaşındaki Alman yönetmenin Centropolis Entertainment şirketi ile Voltage Pictures’ın yapımcılığında çekilecek olan filmi, 1500’lerdeki zengin Maya kültürüne ve dışarıdan gelen ilk İspanyol istilacılara odaklanacak. Yazar John Coe Robbins’in 2011 basımı aynı adlı romanından uyarlanacak olan filmin senaryosunu da en son The Zookeeper‘s Wife’ı kaleme alan Angela Workman üstleniyor. 

Filmde, sert mizaçlı, parlak ve pragmatik maceracı Gonzalo Guerrero ile rahip Aguilar karakterlerinin, 1511'de Yucatan Yarımadası açıklarında gemi kazası geçirip sağ kurtulmalarının ardından bir Maya kabilesine esir düşmelerinin hikayesi anlatılacak. Kaçış için ümitler tükenirken Guerrero yerli kültüre adapte olmayı, inatçı rahip Aguilar ise Hıristiyanlık inancına tutunmayı tercih edecek. Başka İspanyollar kabileye geldiklerinde ise iki karakterin dostluğu bir teste tabi tutulacak.

Maya Lord için henüz bir prodüksiyon takvimi ve gösterim tarihi belirlenmiş değil. Oyuncu kadrosu da önümüzdeki aylarda belli olacak. Maya kültürüyle ilgili 2006 yapımı Mel Gibson imzalı ve 40 milyon dolar bütçeli Apocalypto filmi, 120 milyon doların üzerinde gişe hasılatı elde etmişti.