Hans Zimmer’den ‘Karayip Korsanları’ itirafı

04.02.2018 20:46
Hans Zimmer’den ‘Karayip Korsanları’ itirafı

Klaus Badelt ile birlikte 2003 yapımı ilk Karayip Korsanları filmi Siyah İnci’nin Laneti'nin müziklerine imza atan Hans Zimmer, ilk duyduğunda projeyi ‘çok kötü bir fikir’ olarak gördüğünü söyledi. 

Walt Disney’in en başarılı serilerinden biri haline gelen Karayip Korsanları’na ilişkin yıllar sonra bir itirafta bulunan 60 yaşındaki Alman besteci, katıldığı son röportajında samimi açıklamalarda bulundu: 

“Karayip Korsanları tamamen bir kazaydı. Yönetmen Gore Verbinski ile başka bir şey üzerinde çalışıyorduk. Ona bir sonraki projesini sordum. O da bana ‘bir korsanlar filmi çekmeyi düşünüyorum’ dedi. Gerçekten mi, ciddi miydi? Bu benim hayatım boyunca duyduğum en kötü fikirdi. Bir Pazar günü Gore’dan telefon aldım. Gelip benden filmin görüntülerine bakmamı istedi. Benim kesinlikle hayal edemeyeceğim filmi gösterdi. Ne kadar yanlış düşündüğümü, onun ise ne kadar doğru düşündüğünü anladım.”

Zimmer, filmi izledikten sonra yapımcı Jerry Bruckheimer ile yaşadığı ‘kreatif farklılıklar’ sebebiyle projeden ayrılan Alan Silvestri’den boşalan koltuğa hemen geçtiğini, vizyon tarihine az bir zaman kala işi aldığı için yoğun tempoda çalıştıklarını anlattı: 

“Çok az bir zamanımız kalmıştı. ‘Tamam, en iyisi eve gidip bir tema yazayım’ diyordum. Akşam 19.30’da işe başlıyordum. Fikirlerle dolup taşıyordum ancak çok yorulmaya başladım. Besteleri icra etmek giderek kötüleşti. Parmaklarım daha fazla çalışmıyor gibiydi. Sabahları 05.00’e kadar çalışıyordum. Filmin müzikleri böyle bir tempoyla tamamlandı.”

140 milyon dolar bütçeli Karayip Korsanları: Siyah İnci’nin Laneti, küresel çapta 655 milyon dolar gişe hasılatı elde etmiş, başroldeki Johnny Depp, canlandırdığı Jack Sparrow karakteri ile 2004 Oscar Ödülleri'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında aday gösterilmişti.