Fest-i Kült 4 Çalıştay Programı

30.10.2008 13:02
Fest-i Kült 4 Çalıştay Programı

14-20 Kasım 2008 tarihleri arasında, Ankara Kızılay Büyülü Fener sinemasında, Sinemalar.com\'un internet sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Fest-i Kült 4 – Kültürlerarası Film Festivali kapsamında düzenlenen çalıştaylara katılmak için başvurular 1 Kasım Cumartesi günü sona eriyor.

Sinemaseverlere farklı bir festival deneyimi yaşatmayı amaçlayan “Film Nasıl Çekilir” ve “Ankara Kültür Avı” çalıştaylarına katılmak isteyenlerin en geç 1 Kasım 2008 tarihine kadar, ilgili başvuru formlarını doldurarak, festival ekibine ulaştırmaları gerekiyor.

2 Kasım Pazar günü ilan edilecek katılımcılar, çalıştay katılım ücretlerini 3-8 Kasım tarihleri arasında ödeyebilecekler.

 Workshop (Çalıştay) tarihleri:

"FNÇ" Film Nasıl Çekilir: 15-16 kasım
"AKA" Ankara Kültür Avı:   17-18-19 kasım
Filmlerin Montajı: 20 Kasım  

Film Nasıl Çekilir (FNÇ)

5 günlük çalıştayın ilk ayağı olan “Film Nasıl Çekilir” atölyesinde katılımcılara tam bir gün boyunca temel kamera, ses, kurgu ve ışık bilgisi verilecek. Simültane çevirmen yardımı ile Alexander Roch’un ve Emre Kayış’ın eğitmen olarak görev alacağı, toplamda 4 farklı grupla yapılacak olan etkinliğe katılmak için kişilerin internet üzerinden ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Toplam kontenjan 50 kişi ile sınırlı.

Tercihlerine göre Cumartesi veya Pazar günü FNÇ eğitimi almış katılımcılar, Pazartesi ve onu takip eden 3 gün boyunca katılımcı yönetmenlerle birlikte Ankara Kültür Avı çalışmasının da parçası olabilecekler.

Ankara Kültür Avı (AKA)

Çalışmanın ikinci bölümü olan Ankara Kültür Avı’nda ise isteyen katılımcılar her gruba 3-4 kişi düşecek şekilde ayrılarak festivale katılan yönetmenlerin ve “FNÇ” eğitmenlerinin önderliğinde kısa film çekimine katılacaklar.

Bu filmler, 1 ila 4 gün içerisinde, Ankara sokaklarında takımın isteği doğrultusunda çekilecek. Bu süreçte takımların teknik ihtiyaçları workshop sorumlularınca karşılanacak. Çekimlerden hemen sonra, gruplar kendi kurgularını yine kendileri tamamlayıp, projelerini son haliyle festival sorumlularına teslim edecekler.

Bu kısa ama yorucu ekip çalışması sonucunda katılımcılar hem Ankara ile ilgili bir kısa film projesinin içinde başından sonuna kadar yer almış hem de katılımcı yönetmenler eşliğinde çalışmış olacaklar. Yapılan çalışmaların tümü bir sonraki festivalde bir seans olarak gösterime girecek. Çekilen filmlerin birer kopyası katılımcılara festival bitiminde verilecek.