Cinsel tacizle suçlanan Casey Affleck Oscar töreninden çekildi

26.01.2018 16:10
Cinsel tacizle suçlanan Casey Affleck Oscar töreninden çekildi

Geçtiğimiz yıl Manchester by the Sea filmindeki rolüyle Oscar’a layık görülen oyuncu Casey Affleck, hakkında çıkan cinsel taciz suçlamalarının ardından Mart'ta yapılacak Oscar Ödülleri törenine katılmayacağını duyurdu. 

Hollywood yıldızı Ben Affleck'in erkek kardeşi olan Casey Affleck, 2010’da yönetmenliğini yaptığı I'm Still Here filminin çekimleri sırasında iki kadını taciz etmekle suçlanıyor. 

2017’de ‘En İyi Erkek Oyuncu’ Oscar’ını alan Affleck'in bu seneki ödül töreninde en iyi kadın oyuncuya ödülünü teslim etmesi gerekiyordu. Akademi’den bir sözcü, Affleck'in törene katılmayacağını belirterek, "Oscar töreninin bu seneki iyi çalışmalara odaklanması için Affleck'in çekilme kararını takdir ediyoruz" dedi.

42 yaşındaki aktörü tacizle suçlayan iki kişi ise yapımcı Amanda White ile görüntü yönetmeni Magdalena Gorka. White, Affleck'in geceyi onunla aynı otel odasında geçirmediği için maaşını ödemediğini söylemiş, Gorka ise o dönem evli olan Affleck'in kendisi uykudayken yatağına girdiğini iddia etmişti.

Affleck suçlamaları reddetmiş ve konu mahkeme dışında anlaşmayla çözülmüştü. Oyuncunun avukatı, iddiaların Affleck'ten para sızdırma amaçlı olduğunu ileri sürmüştü.