Vizyondaki filmlerde bu hafta (26 Ocak 2018)

25.01.2018 22:09

26 Ocak 2018 haftasında 2’si yerli 6 yeni film izleyicilerle buluşuyor. 

Maze Runner: The Death Cure (Labirent: Son İsyan)

Labirent (Maze Runner) üçlemesinin son bölümü olan yapım, bu hafta vizyona giren filmler arasında yerini aldı. Yönetmenlik koltuğuna Wes Ball’un oturduğu bilimkurgu ve aksiyon türlerindeki macerada Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario, Patricia Clarkson ve Giancarlo Esposito rol alıyor. Thomas (Dylan O'Brien) labirenti yenmiş ve Alev Deneyi'ni geçmiştir. Ancak içeride kalan dostlarını kurtarmak için beraberindeki kaçak arkadaşlarıyla birlikte WCKD kontrolündeki 'Son Şehir'e girecek, ölümcül 'Işıl' hastalığının tedavisinin bulunması için olağanüstü bir mücadele içine girecektir.

Rememory (Hafıza)

Yönetmenliğini Mark Palansky’nin yaptığı bilimkurgu, dram ve gizem türlerindeki filmin başrolünde Game of Thrones’un sevilen yıldızı Peter Dinklage bulunuyor. Oyuncu kadrosundaki diğer isimler ise Julia Ormond, Martin Donovan, Anton Yelchin ve Evelyne Brochu. Ünlü bilim adamı Gordon Dunn (Martin Donovan) çığır açan bir keşif yapmış, insanların hatıralarını tıpkı bir video gibi oynatıp tekrar tekrar izlemelerini sağlayan bir aygıt icat etmiştir. Ancak kısa bir süre sonrasında gizemli bir şekilde hayatını kaybeder. Bu icattan çok etkilenmiş kişilerden biri olan Sam Bloom (Peter Dinklage), cinayetin ardındaki sır perdesini aralamak için makineyi alarak Gordon'ın yakınındaki insanların hatıralarını incelemeye başlar.

Ölümlü Dünya

Zengin kadrosuyla dikkat çeken komedi – aksiyon filmi Ölümlü Dünya’nın yönetmenliğini Ali Atay üstleniyor. Başrolleri Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Meltem Kaptan, Özgür Emre Yıldırım ve Mehmet Özgür paylaşıyor. Film, nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer ailesinin hikayesini anlatıyor. Sekiz üyeden oluşan bu ailenin uzun zamandır gizledikleri ve her ne pahasına olursa olsun açığa çıkmaması gereken sırları konu ediliyor. Çatışma ve takip sahnelerinde rol alan 45 kişilik dublör ekibi silah kullanma ve dövüş eğitimine katılmış. Çekimleri özel izinli mekanlarda gerçekleştirilen ve üç gün fünye hazırlığı yapan 7 kişilik uzman patlayıcı ekibi, filmin sadece bir sahnesi için 300 fünye kullanmış.

Nelyubov (Sevgisiz)

Fransa, Rusya ve Belçika ortak yapımı etkileyici ve çarpıcı bir dram türündeki filmin yönetmeni Andrey Zvyagintsev. Rusya’da geçen filmde, hiçbir şekilde anlaşamayan, oldukça kavgalı bir boşanma süreci yaşamakta olan Jenya (Maryana Spivak) ve Boris (Aleksey Rozin) çifti için artık yolun sonu görünmüştür. Tek çocukları, 12 yaşındaki Alyoşa (Matvey Novikov) da bu sevgi ve ilgiden mahrum olduğu ortamdan fazlasıyla etkilenmektedir. Bütün bunlara dayanamayan çocuk, bir gün evden çıkıp gider. Anne ve babasının, Alyoşa'nın kaybolduğunu farketmeleri bile iki gün sürer ve sonrasında mecburen el birliğiyle çocuğu aramaya koyulurlar. 

Adı Aşk

Bu hafta gösterime giren diğer yerli film ise senaryosunu ve yönetmenliğini Eyüp Dirlik’in üstlendiği dram türündeki Adı Aşk. Oyuncu kadrosunda Mustafa Yabaş, Mariam Hussein ve Ümit Acar bulunuyor. Konusuna gelecek olursak; uzun zamandır uzak kaldığı Çanakkale'ye geri dönen Levent, buradaki eski dostlarıyla hasret giderip kayıp zamanı telafi etmeye çalışmaktadır. Bir gün sahilde dolaşırken İstanbul’dan tatile gelen Zeynep’i yaralanmış halde bulur. Zor durumdaki Zeynep’e yardım eden Levent ile genç kız arasında arkadaşlık başlar ve bu da kısa sürede aşka dönüşür. Bu sırada bir haber alarak ani bir şekilde İstanbul'a dönen Zeynep, geri geleceğini söylese de ortadan kaybolur. Levent, Zeynep'i bir türlü bulamaz, kayboluşunun asıl nedenini ise yıllar sonra öğrenecektir.

Ayı Kardeşler: Fantastik Dünyalar

Sinema salonlarında yerini alan Çin yapımı animasyon filmin konusu ise şöyle: Cesur ve maceraperest robot Coco, efsaneler ve masallarla dolu Orta Dünya Krallığı'nın harikalarından biri olan Altın Geyik'in yerini keşfeder. Ancak Altın Geyik'i çalmak isteyen hırsızlar vardır. Onu korumak için en güvendiği ve yakın olduğu arkadaşlarını toplayarak bir ekip oluşturur. Hırsızlar geyiği kişisel çıkarları, Coco ve arkadaşları ise ormanın ahengini koruyabilmek için istemektedir. Altın Geyik'e ilk ulaşan kim olacaktır?