Star Wars hayranları Episode 9’da Meryl Streep’i istiyor

27.12.2017 23:12
Star Wars hayranları Episode 9’da Meryl Streep’i istiyor

Star Wars (Yıldız Savaşları) hayranları, Skywalker efsanesinin sona ereceği Star Wars: Episode 9 filminde, 2016 yılı Aralık ayında hayatını kaybeden Carrie Fisher’ın yerine Oscar’lı oyuncu Meryl Streep’in Prenses Leia’yı canlandırması için imza kampanyası başlattı.

Yönetmenliğini J.J. Abrams’ın yapacağı ve henüz resmi adı açıklanmayan 9. filmle ilgili tartışmalar şimdiden başlamış durumda. Eleştirmenler hikayede önemli bir yeri olan Prenses Leia karakterinin mutlaka Episode 9’da yer alması gerektiği yönünde hemfikir. Böyle bir durumda iki seçenek var: Carrie Fisher’ın CGI (bilgisayar ürünü görüntü) ile taklit edilmesi ya da Leia’nın farklı bir oyuncu tarafından canlandırılması. 

Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy, 9. filmde herhangi bir karakteri bilgisayarla yeniden oluşturma planlarının olmadığını doğrulamış, “Carrie’yi ne yazık ki Episode 9’da göremeyeceğiz, 8. filmde onu bolca izleyebileceğiz” diye konuşmuştu. 

Luke Skywalker’a hayat veren Mark Hamill ve Kennedy’nin, bir final olarak gördükleri Episode 9’a çok önem verdikleri ve Prenses Leia’yı da mutlaka filme dahil etmeyi planladıkları belirtiliyor.

Bu noktada şimdiden binlerce imza toplayan Star Wars hayranları, Leia için en iyi adayın 1990 yapımı Postcards From The Edge filminden bu yana Carrie Fisher ile çok yakın arkadaş olan Meryl Streep olacağı görüşünde. Streep, henüz bu konuyla ilgili bir yorum yapmış değil. Yapımcıların da talebe nasıl cevap verecekleri merak konusu. 

J.J. Abrams’ın yazıp yöneteceği Star Wars: Episode 9, 20 Aralık 2019’da sinemaseverlerle buluşacak.