McKellen: Bazı aktrisler rol kapmak için seks vaat ediyordu

19.12.2017 18:38
McKellen: Bazı aktrisler rol kapmak için seks vaat ediyordu

Yüzüklerin Efendisi filmlerinde Gandalf, X-Men serisinde de Magneto rolleriyle hafızalarımızda yer eden Oscar adaylı oyuncu Ian McKellen, Hollywood’daki cinsel taciz skandallarına ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu. 

İngiltere'deki Oxford Union’da katıldığı bir söyleşide, yapımcı Harvey Weinstein ile patlak veren cinsel taciz iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan 78 yaşındaki İngiliz aktör, oyunculuğa başladığı 1960’lı yıllarda başından geçen bir olayı şöyle anlattı: 

“Çalıştığım tiyatronun erkek yönetmeni bana bazı fotoğraflar gösterdi. Kendisinden iş isteyen kadın oyunculara aitlerdi. Öne çıkan fotoğrafların altında DRR harfleri yazıyordu. ‘Director’s Rights Respected’ (Yönetmenin haklarına saygı duyulur) anlamına geliyordu. Başka bir deyişle, ‘eğer bana bir iş verirsen benimle seks yapabilirsin’ demekti. Taciz kurbanı olması muhtemel insanlar için bu doğal bir şeydi, bu delilikti.”

Haksız yere tacizle suçlandığına inandığı kişilerle ilgili temkinli konuşmaya dikkat ettiğini vurgulayan usta oyuncu, “Bu iddiaların altından iyi bir şey çıkmayacağı kesin ancak bazı insanlar haksız yere suçlandı. İşin bir de böyle bir tarafı var. Öte yandan taciz kurbanı olduğunu söyleyenleri cesaretleri için tebrik ediyorum. Kurbanlar için bunu yapabilmek bazen çok zordur. Umuyorum ki bu tarz olayların kökü tamamen kazınır” diye konuştu.