Tarantino’nun Uzay Yolu filmini 'Diriliş'in senaristi yazacak!

08.12.2017 11:09
Tarantino’nun Uzay Yolu filmini 'Diriliş'in senaristi yazacak!

Usta yönetmen Quentin Tarantino’nun Star Trek (Uzay Yolu) fikri her geçen gün biraz daha gerçeğe dönüşüyor. Yaş sınırlamalı (R-Rated) olarak planlanan filmin senaryo yazarı da netleşmeye başladı. 

Paramount Pictures çatısı altında çekilmesi planlanan, yönetmenliğini Tarantino’nun, yapımcılığını ise J.J. Abrams’ın üstleneceği filmin yazar kadrosunun başında, 2015 yapımı Oscar adaylı The Revenant (Diriliş) filminden hatırlayacağımız Mark L. Smith’in bulunacağı belirtiliyor. 

Diğer senarist adaylarının ise Lindsey Beer, Drew Pearce ve Megan Amram olduğu ancak Smith’in isminin öne çıktığı kaydediliyor. Filmin R-Rated (17 yaşından küçüklerin ancak aileleriyle birlikte izleyebileceği) nitelikte olması konusunda Tarantino’nun J.J. Abrams ve Paramount Pictures ile anlaşmaya vardığı da ortaya çıktı. Daha önce hiç denenmemiş türde, şiddet oranı yüksek bir Star Trek filmi çekilecek. 

54 yaşındaki Amerikalı yönetmen, 2015’te verdiği bir demeçte, Star Wars (Yıldız Savaşları) yerine bir Star Trek filmi yönetmeyi tercih edeceğini ve bu fikre açık olduğunu belirtmişti. Geçtiğimiz Eylül’de yaptığı açıklamada ise, “Toplantısını yapıp konuşmaya değer” ifadelerini kullanmıştı. 

Şu sıralarda resmi adı açıklanmayan dokuzuncu filmi üzerinde çalışan Tarantino ve Star Wars: Episode IX ile meşgul olan J.J. Abrams’ın bir yandan da bu sıradışı Star Trek filmi üzerinde kafa yordukları belirtiliyor.