Yeşilçam’ın usta isimlerinin boş salon üzüntüsü

07.12.2017 10:31
Yeşilçam’ın usta isimlerinin boş salon üzüntüsü

5. Uluslararası Antakya Film Festivali'nin Onur Ödülü sahipleri Nuri Alço, Selda Alkor ve Tuğrul Meteer, katılımın çok düşük olduğu bir törende ödüllerini almak zorunda kaldı. 

Festival kapsamında Yaşam Boyu Onur Ödülü alan sanatçı Nuri Alço, 500 kişilik salonda 50 kişi olduğunu belirterek, “Kimsenin böyle bir festivalden haberi yok. Belediye başkanının dahi haberi yok. Olsa kendisi de muhakkak burada olurdu. Sadece ön sıra var, zaten bizim İstanbul'dan gelen grup. Onun dışında çok az kişi var. Çok üzücü bir olay. Türk sinemasına verilen değer böyle değildi. Hatay'ın sinema ve sinema sanatçısını çok seven bir halkı var. Ama ne yazık ki reklamların yapılmaması, afişlerin görünmemesi. Kimsenin böyle bir festivalden haberi yok” dedi. 

Törene gelmeyenlerin güzel bir geceyi kaçırdığını söyleyen Selda Alkor, “Ben şahsen çok üzüldüm. Keşke herkes duyabilseydi. Zaten duysalardı buralar tıklım tıklım olurdu. Bizim isimlerimizi duyanlar zaten koşarak gelirdi'' diye konuştu. Konuşmaların ardından ödüllerini alan usta oyuncular, sahneden kendilerini izlemeye gelen az sayıdaki sinemaseveri selamladı. 

12 Aralık'a kadar sürecek festivalde 95 film gösterimi yapılacak. Uluslararası Uzun Metrajlı Film, Kısa Metrajlı Film ve Belgesel Film kategorilerinde finale kalan 10 eser dereceye girmek için yarışacak.