‘Direniş Karatay’ filminde Mevlana’yı o canlandıracak!

05.12.2017 16:27
‘Direniş Karatay’ filminde Mevlana’yı o canlandıracak!

Anadolu Selçuklularının tanınmış devlet adamlarından Emir Celaleddin Karatay’ın hayatından bir kesiti beyaz perdeye taşıyacak Direniş Karatay filminin vizyon tarihi belli oldu. 

9 Mart 2018’de sinemaseverlerle buluşacak olan filmde Mevlana rolünde 31 yaşındaki oyuncu Furkan Palalı yer alacak. Palalı, Mevlana’nın gençlik yıllarıyla izleyicilerin karşısında olacak. 

Yönetmenliğini Selahattin Sancaklı, Genel Danışmanlığını Serdar Akar’ın yaptığı, senaryosunu Selman Kayabaşı ve Uğur Uzunok’un yazdığı filmde, Emir Celaleddin Karatay’a Mehmet Aslantuğ, Ahi Evren’e Fikret Kuşkan, Noyan karakterine ise Yurdaer Okur hayat verecek. 

Direniş Karatay filminin konusu:

Alaaddin Keykubat'ın zehirlenmesinin ardından tahta geçen Gıyaseddin Keyhüsrev’in, Anadolu Selçuklu Devleti'nin topraklarını koruyacak yetenekte bir hükümdar olmadığını düşünen Moğol ordusu Selçuklulara karşı harekete geçecektir. Devlet yıkılma tehlikesi altına girer. Ancak Emir Celaleddin Karatay'ın (Mehmet Aslantuğ) kadın, erkek, genç ve yaşlısıyla topyekün örgütlediği halk, tüm gücüyle Moğollara direniş için hazırlık yapmaktadır.