2017 Aralık ayında mutlaka izlenmesi gereken filmler

01.12.2017 13:30

2017 yılının Aralık ayında vizyona girecek çok sayıda başarılı film, sinemaseverleri bekliyor olacak. Aralarında en dikkat çekici olanları sizler için derledik: 

Aile Arasında – 1 Aralık 2017

Senaryosunu Gülse Birsel'in kaleme aldığı ve yönetmenliğini Ozan Açıktan'ın üstlendiği komedi türündeki Aile Arasında, zengin oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Çok takıntılı bir adam olan Fikret (Engin Günaydın) ve müzikhol vokalisti Solmaz (Demet Evgar)’ın yıllar süren evliliklerini bitirmelerinin ardından aynı gün tanışıp yaşadıkları komik olaylar, Gülse Birsel’in üslubu ile sinemaseverlerin beğenisine sunuluyor. 

Jüpiter’in Uydusu – 1 Aralık 2017 

Macaristan sınırında güvenlik güçlerince vurulan Suriyeli kaçak bir göçmenin yaşadığı fantastik deneyim ile kendisinin, bir doktorun ve polisin hayatını tamamen değiştirmesinin konu edildiği dram türündeki ilginç yapım, gişe rekorları kıran süper kahraman filmlerine göz kırpıyor. Yönetmenliğini Kornél Mundruczó’nun üstlendiği filmde Zsombor Jéger, Merab Ninidze ve György Cserhalmi, başarılı oyunculuklarıyla dikkat çekiyor. 

Suburbicon – 8 Aralık 2017 

Senaryosunda ve yapımcılığında Coen kardeşlerin imzasının bulunduğu bu önemli filmin yönetmeni ise George Clooney. Şehir merkezinin biraz dışında yer alan Suburbicon Mahallesi, huzurlu yaşamı, bakımlı evleri ve nezih ortamıyla son derece cazip bir yaşam merkezidir. Gardner Lodge (Matt Damon) da burada eşi ve çocuğuyla mutludur, ancak eşinin ölümünün ardından mahallenin gerçek yüzüyle ilgili bilmediği çok şey olduğunu fark edecektir. Filmde Damon’ın yanısıra Julianne Moore, Oscar Isaac, Jack Conley ve Ellen Crawford da rol alıyor. 

Star Wars: The Last Jedi – 13 Aralık 2017 

Sinema tarihinin önemli serilerinden biri olarak kabul edilen George Lucas imzalı Skywalker efsanesinin 8. Episode’u The Last Jedi sabırsızlıkla bekleniyor. Bu filmde hikaye, oyuncu Daisy Ridley tarafından ikinci kez canlandırılan Rey karakterinin yolculuğu üstünden devam ediyor. Yönetmenlik koltuğuna Rian Johnson’ın oturduğu yapımda Mark Hamill, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac ve 2016 yılı Aralık ayında hayatını kaybeden Carrie Fisher da yer alıyor. 

Wonder Wheel – 22 Aralık 2017 

Usta yönetmen Woody Allen imzalı drama türündeki filmin başrollerini Kate Winslet, Juno Temple ve Justin Timberlake üstleniyor. İzleyicileri 1950’li yıllara sürükleyen film, Coney Island Eğlence Parkı’nda, aldatmanın gölgesindeki efsanevi bir aşkı konu alıyor. Film, dört ilginç karakteri ekrana taşıyor: Oyunculuk hayallerini bir kenara bırakıp garsonluk yapan Ginny, kaba saba eşi Humpty, mafyadan saklanan kızı Carolina ve senarist olmak isteyen cankurtaran genç Mickey. Oyuncu kadrosunda Max Casella, Debi Mazar ve Jim Belushi de dikkat çekiyor. 

Acı Tatlı Ekşi – 22 Aralık 2017 

2013 yapımı A Wedding Invitation filminin resmi bir uyarlaması olarak çekilen romantik komedi türündeki filmin yönetmeni Andaç Haznedaroğlu. Konusuna gelirsek; uzun yıllar birlikte olan Murat (Buğra Gülsoy) ve Duygu (Özge Özpirinççi) için artık sıradaki adım evliliktir. Bu nedenle Murat, Duygu'ya evlenme teklifinde bulunur. Ancak Duygu hazır olmadığını söyleyerek bu teklifi reddeder ve ikili, 5 yıl sonra hala yalnız olurlarsa evleneceklerini taahhüt eden bir anlaşma imzalayarak yollarını ayırır. 5 yıl sonra artık evlenmeye hazır olan Duygu, Murat'ı bulur ancak Murat kendine bambaşka bir hayat kurmuştur ve başka biriyle evlenmeye hazırlanmaktadır.

Loving Vincent – 29 Aralık 2017 

Animasyon film sevenlerin yıl bitmeden mutlaka izlemesi gereken film, ünlü ressam Vincent Van Gogh’un ilgi çekici hayat hikâyesini anlatıyor. Van Gogh'un etkileyici resimlerinin yanı sıra tutkulu ve talihsiz hayat hikâyesi, 60 bin kare oluşturacak şekilde 125 profesyonel yağlı boya ressamı tarafından çizildi. Yönetmenliğini Dorota Kobiela ve Hugh Welchman’ın yaptığı film, Van Gogh’un 120’den fazla tablosundan oluşuyor. Oyuncu kadrosunda Chris O'Dowd, Jerome Flynn, John Sessions ve Richard Banks öne çıkıyor. 

The Greatest Showman – 29 Aralık 2017

Yönetmenliğini Michael Gracey’nin yaptığı bu müzikal filmin oyuncu kadrosunda Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson ve Zendaya Coleman yer alıyor. Sıradan bir hayat yaşayan P.T. Barnum (Hugh Jackman), ailesine daha müreffeh bir hayat sunamamanın verdiği üzüntüyü her gün hissetmektedir. Bir akşam kızlarıyla konuşurken aklına bir fikir gelir: Daha önce hiç görülmemiş şeyleri insanlarla buluşturacaktır. Bu fikir ilk başta pek kabul görmese de kurucusu olduğu sirk, aldığı birçok tepkiye rağmen müthiş bir başarı kazanacaktır. Filmde P.T. Barnum'un dünyaca ünlü sirkini kurma öyküsü anlatılıyor.