Sundance Film Festivali’nin 2018 programı açıklandı!

30.11.2017 16:24
Sundance Film Festivali’nin 2018 programı açıklandı!

Dünyanın en önemli beş film festivali arasında gösterilen, ABD’nin Utah eyaletindeki Park City’de 18 - 28 Ocak 2018 tarihlerinde düzenlenecek olan Sundance Film Festivali’nin programı belli oldu. 

Kadın haklarından siyahilerin sorunlarına, cinsel istismarlardan polis şiddetine kadar birçok çağdaş kaygının sesi olan bağımsız filmleri kapsayan festival, 99’u dünya prömiyerini yapacak olan toplam 110 eseri sinemaseverlerle buluşturuyor. 

Festivalde 29 ülkeden gelen 47 film, yönetmenlik koltuğundaki isimlerin ilk uzun metraj denemeleri niteliğinde. Aktörken yönetmenliği deneyen Paul Dano (Wildlife) ve Idris Elba (Yardie) bu kategoriye giriyor. İşte 2018’in ilk önemli festivali Sundance’in programından birkaç dikkat çekici film: 

Kelebekler: Festivalin dünya sineması yarışma filmleri arasında Türkiye’yi temsil eden yapımın yönetmenlik koltuğunda Tolga Karaçelik oturuyor. Oyuncu kadrosunda Ezgi Mola, Serkan Keskin, Bartu Küçükçağlayan, Ercan Kesal ve Tolga Tekin öne çıkıyor. Filmin ölmek için bir köye gelen kelebekler ve ölüm üzerine bir kara komedi olduğu belirtiliyor. 

Juliet, Naked: İngiltere yapımı filmin yönetmeni Jesse Peretz. Oyuncular: Rose Byrne, Ethan Hawke ve Chris O’Dowd. Nick Hornby’nin romanından uyarlanan filmde, Duncan karakterinin cefakar kız arkadaşı Annie’nin, Tucker Crowe adlı karanlık bir rock yıldızına takıntılı şekilde hayran oluşu, 25 yıl önceki bir demo kaydının ortaya çıkmasıyla güvenilmez şarkıcıyla olan karşılaşması anlatılıyor. 

Yardie: İngiltere yapımı filmin yönetmeni Idris Elba. Oyuncular: Aml Ameen, Shantol Jackson, Stephen Graham. Victor Headley’in romanından uyarlanan film, 1973 yılında Jamaica’da geçiyor. Don adlı güçlü bir kişi, erkek kardeşinin suikastine şahit olan gence bir ev verir. Genç, 10 yıl sonra Londra’ya bir görev için gönderilir. Kız arkadaşıyla ve onun kızıyla yeniden bir araya gelir ancak geçmişi yakasını bırakmayacaktır. 

Wildlife: ABD yapımı filmin yönetmeni Paul Dano. Oyuncular: Ed Oxenbould, Bill Camp, Jake Gyllenhaal, Carey Mulligan. Richard Ford’un romanından uyarlanan film, 1960 yılında Montana’da, krizdeki bir ailenin portresini çiziyor.    

Damsel: ABD yapımı filmin yönetmenleri David ve Nathan Zellner. Oyuncular: Robert Pattinson ve Mia Wasikowska. Samuel Alabaster adlı varlıklı bir öncü, hayatının aşkı Penelope ile evlenmek için Amerikan sınırı boyunca tehlikeli bir girişimde bulunur. Parson Henry adını kullanarak ayyaş bir şekilde Butterscotch isimli küçük atıyla vahşi batıyı dolaşırken, başlangıçta basit olan yolculukları güvenilmez bir hal alır, kahramanlık ve kötülük arasındaki çizgi bulanıklaşır.