Ayla’ya Güney Kore’de ‘bürokratik’ engel!

30.11.2017 13:06
Ayla’ya Güney Kore’de ‘bürokratik’ engel!

Türkiye’nin Oscar aday adayı Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu, yaklaşık 1,5 yıldan bu yana eserin Güney Kore'de vizyona girmesi için girişimlerde bulunduklarını ancak bürokratik engelle karşılaştıklarını söyledi. 

Filmin Güney Kore'de vizyona girmesi için yürüttükleri çalışmalarda son gelişmeleri anlatan Uslu, “Güney Kore'ye gittik, bütün görüşmeleri yaptık. Görüşmelerde bize 'süper' diyorlar. Ancak iki gün sonra, 'Filminizi dağıtamıyoruz, üzgünüz' diye mail'le cevap veriyorlar. Bürokratik bir engel var. Bunu anlamış değiliz. Dışişleri Bakanlığı nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor" dedi. 

Başkent Seul’de 27 Ekim'de gala yaptıklarını hatırlatan ünlü yapımcı, “Türkiye'den çok daha fazla ilgi aldı. Şu anda 27 ülkede vizyonda. Bu ülkeler arasında Çin de bulunuyor. Güney Kore'den aynı ilgiyi görememek bizi üzüyor. Hiç kimse bu filmi Güney Korelilerden ayırmamalı. Bu film iki ülke arasındaki dostluğu anlatıyor. Zaten geç kalınmış tarihsel bir film. İnşallah Güney Kore'de de gösterime sokacağız. Sanatın gücünü kimse engelleyemez” diye konuştu. 

Resmi müracaatların yapıldığını ve filmin yayınlanması için dağıtımcı ile görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Uslu, “Yeni nesil, Türkiye ile olan dostluğun eskilere dayandığını ve Türklerin kahraman olduğunu öğrenmesin diye filmin gösterime girmesini engelliyorlar" iddiasında bulundu.