George R.R. Martin'in ‘Nightflyers’ dizisi için dev bütçe!

29.11.2017 12:19
George R.R. Martin'in ‘Nightflyers’ dizisi için dev bütçe!

Game of Thrones serisinin yazarı George R.R. Martin'in merakla beklenen uzay macerası ‘Nightflyers’ için SYFY kanalının hatırı sayılır bir bütçe ayırdığı belirtiliyor. 

Usta yazar Martin’in Game of Thrones’tan çok önce, 1980 yılında kaleme aldığı korku-bilimkurgu türündeki Nightflyers, 1983 Seiun Ödülleri‘nde yabancı dilde yazılmış en iyi kısa hikaye ödülüne layık görülmüş, 1987 yılında da Robert Collector imzasıyla beyaz perdeye taşınmıştı. 

TV uyarlamasının geleceği ile ilgili konuşan 69 yaşındaki Amerikalı yazar, 10 bölüm olacağı belirtilen ilk sezon için, "modern bir izleyici kitlesinin beklediği kadar iyi bir gösteri oluşmasını sağlayacak önemli bir bütçenin ayrıldığı” haberini verdi. 

Serinin showrunner’ı Daniel Cerone ve yazar Jeff Buhler’ın hikayeyi daha fazla korku-gerilim unsurlarıyla uzatacağını belirten Martin şunları söyledi: 

“Dürüst olmak gerekirse, hikayenin sonunu da düşünürsek bunu nasıl diziye çevireceklerini gördüğümde şaşkına döndüm. Orjinal hikayenin sonunda hemen hemen herkes öldü, zira bu bir korku hikayesi. Ancak geçtiğimiz Mayıs’ta Jeff Buhler’ın senaryosunu gördüğümde bununla nasıl başedeceğini anladım. Metin gerçekten iyiydi ve öyküyü birkaç sezona nasıl yayacaklarına dair bir fikrim oluşmuştu.”

Son derece gelişmiş bir yapay zeka ve kimseye kendisini göstermeyen bir kaptan tarafından yönetilen bir gemiye binerek dünyanın yok oluşundan kurtulan bir keşif grubunun başından geçenleri konu alacak Nightflyers’ın prodüksiyon çalışmaları İrlanda’da sürüyor. Dizinin 2018’de yayınlanması bekleniyor.