Denis Villeneuve bir Star Wars filmi yönetmeye açık

29.11.2017 11:14
Denis Villeneuve bir Star Wars filmi yönetmeye açık

Hollywood’un parlayan yıldızı, başarılı yönetmen Denis Villeneuve, kendisinin de bir Star Wars (Yıldız Savaşları) filminde yönetmenlik koltuğuna oturabileceğini belirtti. 

Arrival, Sicario, Prisoners ve Blade Runner 2049 filmleriyle kariyeri yükselişe geçen 50 yaşındaki Kanadalı yönetmen, katıldığı bir programda A New Hope ve Empire Strikes Back filmlerini çok sevdiğini, bununla birlikte serinin yeni hikayelerle yoluna devam etme projesini desteklediğini ifade etti.  

The Last Jedi (Son Jedi) filminin yönetmeni Rian Johnson’ın beyaz perdede ilk kez göreceğimiz karakterlerin ve gezegenlerin yer alacağı yeni bir Star Wars üçlemesini yazıp yöneteceğinin hatırlatılması üzerine Villeneuve, şunları söyledi:  

“Bu yeni filmleri görmek isterim. Çok şaşırtıcı, dikkat çekici ve riskli bir karar. Bilmiyorum, çok zor. Star Wars ile ilgili şu an tehlikeli olan şey kendi kelime haznesinde sıkışmış olması. Bence Rogue One, kalıptan çıkmak için çok enteresan bir girişimdi. Eğer Skywalker efsanesi dışına çıkılır ve galakside yeni hikayelere odaklanılırsa, ben de böyle bir filmi yönetmeye açığım.”

İsmi 25. James Bond filmi ile anılan Villeneuve, şu sıralarda bilimkurgu klasiği Dune’un sinema uyarlaması üzerinde çalışıyor.