House of Cards, Kevin Spacey olmadan devam edecek mi?

27.11.2017 10:11
House of Cards, Kevin Spacey olmadan devam edecek mi?

Netflix eğlence platformunun sevilen dizisi House of Cards’ın altıncı ve final sezonunun çekimlerine önümüzdeki ay başlanmasının planlandığı belirtildi. 

Cinsel taciz suçlamaları sebebiyle 4 Kasım’da Netflix ile ilişiği kesilen Oscar’lı aktör Kevin Spacey’nin canlandırdığı Francis Underwood karakterinin akıbeti ise şimdilik belirsiz. Francis Underwood'un ‘öldürülerek’ diziden çıkarılabileceği de iddia ediliyor. Dizinin yapımcısı Media Rights Capital şirketinden yapılan resmi açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: 

“Bütün anlamlı destek mesajları için herkese teşekkürler. Çekim ekibi ve oyuncular şu an aktif olarak çalışmasalar da iki hafta daha ücretlerini almaya devam edecekler. Bu dizi, bir kişiden daha büyük. Netflix ile çalışmaya ve final sezonunun yapımına yakında başlamayı umuyoruz. Görüşmeler devam ediyor. 8 Aralık’ta yeniden açıklama yapacağız.”

Netflix, aktör Anthony Rapp'in Kevin Spacey'yi cinsel tacizle suçlaması üzerine, House of Cards'ın yeni sezon çekimlerini durdurduğunu açıklamıştı. Bu iddianın ardından Spacey hakkında birçok yeni taciz suçlaması ortaya çıkmıştı.