Londra Türk Film Festivali filmleri online izlenebiliyor

24.11.2017 15:31
Londra Türk Film Festivali filmleri online izlenebiliyor

21. Londra Türk Film Festivali kapsamında oluşturulan ‘Film Turkey’ adlı internet sitesi, festivaldeki filmleri dünyanın her yerinden seyircilerin online olarak izleyebilmesini sağlıyor. 

Türk sinemasının sesini Londra'da duyuran, ilk yapıldığı 1993 yılından bugüne binlerce filmi, yüzlerce konuğu ağırlayan, Türk filmlerini ve yönetmenlerini uluslararası arenaya taşıyan festival, 23 Kasım – 6 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. 

Festival yetkililerinin açıklamalarına göre, izleyicinin dilediği zaman Türk filmlerine ulaşabileceği bir platformun yazılımı üzerinde yaklaşık iki yıl boyunca çalışıldı. Böylece festival kapsamında ilk kez Türk sinemasının tüm dünyada izlenebileceği, aynı zamanda birden fazla altyazı seçeneği veren tek platform olan ‘Film Turkey’ hayata geçirildi. 

6 Aralık'a kadar gösterilecek filmleri izlemek isteyenler, sinemaya ödedikleri ücretlerden daha ekonomik seçeneklerle biletlerini site üzerinden satın alabilecek. Festivali kapsamında 20'den fazla film, belgesel ve kısa film gösterilecek.