Suudi Arabistan’da 35 Yıl Aradan Sonra Sinemalar Açılacak

09.11.2017 10:22
Suudi Arabistan’da 35 Yıl Aradan Sonra Sinemalar Açılacak

Suudi Arabistan’da yaşanan değişim rüzgarı sinema sektörüne de yansıyor. 1982’de kapatılan salonların 35 yıl sonra yeniden halkla buluşturulacağı belirtiliyor. 

İlk olarak 2014 yılında gündeme gelen ve Genel Eğlence Yönetimi Başkanı Ahmed Al-Khatib’in bu yılın başlarında yeniden sunduğu fikir, geçtiğimiz ayın sonlarına doğru başkent Riyad’da düzenlenen Gelecek Yatırımlar Girişimi konferansında da masaya yatırıldı. 

Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın himayesinde gerçekleşen konferansa dünyanın en büyük sinema salonları şirketlerinden İngiltere merkezli Vue International’ın kurucusu Tim Richards da katıldı.  

Richards, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Şirketimiz dünyanın her yerinde büyümekte olan pazarları keşfediyor. Suudi Arabistan’da çok ilginç bir fırsatımız var. Harika planları var ve biz de bunun bir parçası olmak istiyoruz. Şu an tarih vermek için henüz erken ancak birinci sınıf salonlar açmak istiyorlar. Bu da bizim onlara sağlayabileceğimiz bir şey. Gördüklerimden çok etkilendim, tarihi bir olay söz konusu. Herkes filmlerin ne zaman gösterime girebileceği hakkında konuşuyor” dedi. 

Ahmed Al-Khatib de daha önce yaptığı bir açıklamada, nüfusun yüzde 70’inin 30 yaş altında olduğu ülkesinde, New York ve Londra’daki eğlence sektörünün yüzde 99’unu oluşturmak istediğini söylemişti. Geçtiğimiz Şubat ayında Cidde'de ilk kez düzenlenen bir Comic Con etkinliğine de 10 binden fazla kişi katılmıştı.