Kore Gazileri 'Ayla' Filmini Gözyaşlarıyla İzledi

08.11.2017 16:57
Kore Gazileri 'Ayla' Filmini Gözyaşlarıyla İzledi

Kore’de savaşmış 50 gazi, eşleri ve çocukları, gerçek bir hikayeden esinlenilerek çekilen Türkiye'nin Oscar adayı Ayla filmini birlikte izledi. Geçmişe yolculuk yapan gazilerin duygusal anlar yaşadıkları belirtildi. 

Etkinliği gerçekleştiren İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında, "Kore gazilerimize özel sinema etkinliği düzenledik. Bu vatan için fedakârlıklar da bulunmuş canını ortaya koymaktan çekinmeyen Kore gazilerimiz eş ve çocukları ile beraber güzel bir gün geçirdiler" denildi.  

Açıklamada, "1950’lerde Kore Savaşı’na katılan Türk askeri ile Koreli küçük bir kızın sevgi ve umutla beslenen gerçek hikayesinden esinlenen Ayla filmini, İl Emniyet Müdürümüzü temsilen Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Çiftçi ile beraber Türkiye Muharip Gaziler Derneği İzmir Şube Başkanı Mehmet Gökmen, yönetim Kurulu üyeleri, gazilerimiz eş ve çocuklarıyla birlikte izlemişlerdir" ifadeleri kullanıldı. 

İzmir’deki bir alışveriş merkezinde yapılan programdan sonra düşüncelerini dile getiren Mehmet Gökmen, "Film çok duyguluydu. Gazilerimizin hepsi ağladı. Gazilerin hatırlanması bizi çok mutlu etti" dedi.