18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali Başladı

08.11.2017 15:32
18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali Başladı

18. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali dün sinemaseverlere kapılarını açtı. Özel seçkilerle beraber 42 ülkeden toplam 400 filmi ücretsiz olarak seyirciyle buluşturacak festival, 12 Kasım’a kadar sürecek. 

Festivalde ulusal ve uluslararası yarışma bölümlerinde 38 film, en iyi kurmaca, en iyi belgesel, en iyi deneysel ve en iyi animasyon kategorilerinde dağıtılacak olan 11 Altın Kedi Ödülü için yarışacak. Oyunculuk, kısa film pazarlaması, sinema yazarlığı, dijital sinema, ses teknik ve cast direktörlüğü üzerine atölye çalışmaları da bulunacak. 

Filmler ücretsiz olarak Fransız Kültür Merkezi, Buca Belediyesi Tarık Akan Gençlik Merkezi ve Kültürpark içindeki İzmir Sanat’ta ve katılımcı üniversitelerin salonlarında gösterilecek. Festival kapsamında Fransız Kültür Merkezi’nde Luis González’in ‘The Turkish Way’ adlı uzun metrajlı belgeselinin özel bir gösterimi de yer alacak. 

Ege Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Ekonomi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde gösterilecek olan finalist filmler arasından seçilecek olan en iyi film, üniversite öğrencilerinin oyları ile belirlenecek.