Suç ve Ceza Film Festivali’ne Geri Sayım

29.10.2017 15:47

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, bu yıl 3 - 9 Kasım tarihleri arasında 'Adalet' ana temasıyla yapılacak. 

Yarışma, Panaroma ve İz Bırakanlar seçkisiyle seyircinin karşısına çıkacak olan festivalde 30 uzun metrajlı film sanatseverlerle buluşacak. Gösterimlerin yanı sıra düzenlenecek paneller ve atölye çalışmaları Beyoğlu Atlas ve Nişantaşı City’s sinemalarında gerçekleştirilecek. 

Festivalin açılış filmi olarak Sam Garbarski imzalı Bye Bye Germany, 2 Kasım Perşembe günü Cemal Reşit Rey'de gösterilecek. Almanya'nın ünlü oyuncusu Moritz Bleibtreu'nun rol aldığı filmde ayrıca Antje Traue ve Tim Seyfi de yer alıyor. Film, Hitler'in düşmesinden sonraki karmaşık süreçte ABD’ye gitmeye çalışan yedi arkadaşın hikayesini ele alıyor. 

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'nda toplam 10 film yarışıyor. En iyi film 10 bin Euro ödül alacak. Festivalin uzun metraj jürisinde Feride Çiçekoğlu (Başkan), Demet Evgar, Selman Dursun, Tarık Tufan ve Barry Ward bulunacak. 

Altın Terazi Kısa Film Yarışması'nda da ön elemeyi geçen 10 film yarışmaya hak kazandı. Yarışmanın ödülü 2 bin 500 Euro olarak belirlendi. Kısa metrajın ana jürisinde İlksen Başarır (Başkan), Funda Eryiğit ve Faysal Soysal yer alıyor.