Antalya Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

27.10.2017 23:14

54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin görkemli kapanış ve ödül töreni, Expo Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen festivalde 'En İyi Film' ödülünü Çinli yönetmen Vivian Qu'nun yönettiği 'Melekler Beyaz Giyer' filmi aldı.

Uluslararası olarak devam eden festivalde 2'si Türk, 8'i yabancı 10 film ödül için yarıştı. Ödül kategorileri, kazanan isimler ve eserleri şöyle: 

En İyi Film: Melekler Beyaz Giyer (Vivian Qu - Çin)

En İyi Yönetmen: Mohammad Rasoulof (Dürüst Bir Adam - İran)

En İyi Erkek Oyuncu: Reza Akhlaghirad (Dürüst Bir Adam - İran)

En İyi Kadın Oyuncu: Wen Qi (Melekler Beyaz Giyer - Çin)

Jüri Özel Ödülü: Florida Projesi (Sean Baker - ABD)

Behlül Dal Genç Yetenek Ödülü: Şükran Aktı (Zor Bir Karar)

Genç Jüri Özel Ödülü: Anne (Ana Urushadze - Gürcistan)

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Matt Dillon (ABD)

Avni Tolunay İzleyici Ödülü: Misafir (Andaç Haznedaroğlu

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 1964 yılından bu yana yapılan festivalin gelecek yıllarda uluslararası boyutu daha da yükselerek yoluna devam edeceğini ve Türkiye'nin yüz akı olacağını söyledi. 

Antalya’nın 168’i yurtdışından 1600 sinemacıya ev sahipliği yaptığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, "Her gün 11 bin sinemaseveri ağırladık. Festival süresi sürecinde 70 binden fazla insan geldi, 33 bin kişi 42 filmi izledi. Dünya ve Türk sinemasının ustaları, büyük yönetmenler, yapımcılar, genç sinemacılar festivalde buluştu" açıklamasını yaptı.