54. Ulusal Yarışma Ödülleri Sahiplerini Buldu!

27.10.2017 16:47
54. Ulusal Yarışma Ödülleri Sahiplerini Buldu!

54. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümünü iptal etmesinin ardından bu yıl ilk kez düzenlenen 54. Ulusal Yarışma’nın görkemli ödül töreni, dün akşam İstanbul Cahide Müzikhol’de gerçekleşti. 

Yarışmaya katılan filmler 20-27 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’nda izleyicilerle buluştu. Altın Portakal En İyi Film ödülünün ilk sahibi olan Gurbet Kuşları’yla (1964) açılışını yapan Ulusal Yarışma’daki gösterimler hafta boyunca oyuncu, yönetmen ve film ekiplerinin katılımıyla yoğun ilgi gördü. 

Kadir İnanır, Hülya Uçansu, Nihal Yalçın, Sarkis, Sevin Okyay ve Tayfun Pirselimoğlu'ndan oluşan 54. Ulusal Yarışma jürisi, Gênco, Mr. Gay Syria, Kar, Körfez, Daha, Put Şeylere, Blue ve Benim Varoş Hikayem filmlerini değerlendirildi. 

Korhan Abay’ın sunduğu gecenin ilk ödülü olan Sinema Emek Ödülü, Beyoğlu Sineması’nın 18 yılık çalışanı Fatma Kurtuluş’a verildi. 

Yıldırım Önal Anı Ödülü, usta oyuncu Ayşen Gruda’ya verildi. Ayşen Gruda’ya ödülünü Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği adına Nur Sürer takdim etti. 

Tül Akbal Süalp, Okan Arpaç ve Ali Deniz Şensöz’den oluşan Sinema Yazarları Derneği jürisi, 54. Ulusal Yarışma Siyad Ödülü’nü Ayşe Toprak’ın yönettiği Mr. Gay Syria isimli belgesele verdi.

54. Ulusal Yarışma En İyi Erkek Oyuncu ödülü Daha filminin oyuncuları Ahmet Mümtaz Taylan ve Hayat Van Eck arasında paylaştırıldı. Sanatçı Cevdet Erek oyunculara ödüllerini takdim ederken onlar için özel bir eser yapacağını söyledi.

En İyi Kadın Oyuncu ödülü Kar filmindeki performansıyla Hazar Ergüçlü’ye verildi. Ödülü Ergüçlü’ye Sevin Okyay sundu. 

Körfez filmiyle En İyi Senaryo ödülünü kazanan Emre Yeksan ve Ahmet Büke adına ödülü filmin yapımcısı Anna Maria Aslanoğlu aldı. 

En İyi Yönetmen ödülü Put Şeylere filmiyle Onur Ünlü’ye verildi. Ödülü Gülsün Karamustafa takdim etti. 

Gecenin en coşkulu anlarından biri En İyi Film ödülünü verirken Kadir İnanır’ın yaptığı konuşmayla yaşandı. Kadir İnanır, "Siz varken korkmayın kimse bir şey yapamaz. Sanatçı bir gücün arkasında duran değil yarattığı eserin gücüyle büyüyendir" sözleriyle En İyi Film ödülünü Daha filmine verdi. Ödülü almak için sahneye çıkan filmin yönetmeni Onur Saylak, "Bu ülkede kimlerin nerelerden döndüğünü çok iyi biliyoruz, bu festival yerine geri dönecek!" ifadelerini kullandı.