Kit Harington: At Binmekten Emekli Olmak İstiyorum

19.10.2017 11:59
Kit Harington: At Binmekten Emekli Olmak İstiyorum

Game of Thrones dizisindeki Jon Snow karakteriyle kariyerinde zirve yapan oyuncu Kit Harington, tarihsel dramalarda yeterince rol aldığını ve artık modern silahlar kullanmak istediğini söyledi. 

BBC One’da yayınlanacak tarih dizisi Gunpowder'da Robert Catesby karakterine hayat verecek olan Kit Harington, "Niçin kendimi hep soğuk, çamurlu yerlerde ve atların üstünde buluyorum, hiçbir fikrim yok. Sanırım bu, geçmiş bir hayatta içimde yapılanan bir tutku olmalı" dedi. 

Rol aldığı projelerde at binmekten emekli olup başka bir dönemde yer almak istediğini söyleyen Harington, "Artık modern silahlarla bir şeyler yapmak istiyorum. Sadece kendi yolumda yavaşça ve yüzyıldan yüzyıla doğru ilerlemek istiyorum" diye konuştu. 

3 bölümden oluşacak Gunpowder dizisi, 1605 yılının Londra’sında geçiyor. Senaryosunu Ronan Bennett’ın yazdığı yapımda Peter Mullan, Mark Gatiss ve Liv Tyler da rol alıyor. İlk bölüm, 21 Ekim’de yayınlanacak.

Harington’ın Jon Snow'a hayat verdiği Game of Thrones ise 2019'da yayınlanacak 8. sezonuyla final yaparak izleyiciye veda edecek.