'Geçmişteki Sır' Gün Sayıyor

14.10.2017 14:23

Bosna Hersek’te 1990’larda yaşanan savaşın günümüze kadar uzanan hüzünlü bir hikayesinin anlatıldığı Geçmişteki Sır, 17 Kasım’da vizyona giriyor.

Bosna Hersek’te de gösterime girecek ilk Türk filmi olan yapımda, Serkan Şenalp, Nataša Petrović, Emir Hadzihafisbegovic, Ufuk Bayraktar ve Suzan Kardeş isimleri öne çıkıyor. Senaryoda ve yönetmenlik koltuğunda Raşit Görgülü bulunuyor. 

İtalya’nın Napoli Film Festivali’nde ön jüri seçmelerinde 'En İyi Beş Film' kategorisine giren Geçmişteki Sır, İran’da Tahran Film Festivali’nde de yarı finale kalarak ulusal ve uluslararası festivallerde boy gösteriyor. T.C. Kültür Bakanlığı, Türk Hava Yolları ve Bosna Kültür Bakanlığı tarafından da desteklenen filmin konusu şöyle: 

İstanbul'da ailesiyle yaşayan ve fotoğrafçılıkla uğraşan Ali (Serkan Şenalp), geçirdiği kalıtsal bir hastalık sonucu kendisini Bosna Hersek'te bulur. Geçmişinde kalmış, ancak hiç bilmediği bazı sırlarla bu ülkeye bağlı olduğunu yavaş yavaş fark eder. 90'lardaki savaş yıllarına kadar uzanan bir yolculuğa çıkan Ali'nin bu serüvendeki yoldaşı, burada tanıştığı Hana (Nataša Petrović) olacaktır.