“Oyuncu Haklarını Çağdaş Seviyeye Taşıyacağız”

25.09.2017 16:59
“Oyuncu Haklarını Çağdaş Seviyeye Taşıyacağız”

Oyuncular Sendikası Başkanı Demet Akbağ, “Oyuncuların sosyal güvenlik haklarını ve çalışma koşullarını çağdaş bir seviyeye taşımaya kararlıyız” dedi. 

Sendika, geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulun ardından bugün Demet Akbağ başkanlığındaki ilk toplantısını yaptı. Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Akbağ, sendikanın kuruluşundan bu yana emek veren tüm yönetim kurullarına, zorunlu kurullara ve gönüllülere çok teşekkür ettiklerini söyledi. 

Önceki kurulların çok önemli konularda büyük adımlar attığını ve kayda değer sonuçlar aldığını vurgulayan Akbağ, “Özellikle çocuk oyuncuların çalışma koşullarıyla ilgili yasal düzenlemeler, setlerdeki tehlike sınıfının yükseltilmesi, set denetimleriyle ilgili Bakanlık’la birlikte atılan adımlar, seslendirme alanında ilk kez yapılan özel bir taban fiyat anlaşması, Devlet Opera Bale dışındaki opera şarkıcılarının ilk kez sigortalı olmaları sendikamız açısından çok değerlidir” diye konuştu. 

Akbağ, genç ve dinamik bir ekip olarak bayrağı devraldıklarını belirterek, oyuncuların sosyal güvenlik haklarını ve çalışma koşullarını çağdaş bir seviyeye taşımaya kararlı olduklarının altını çizdi. Daha sonra toplantı kapsamında kuruldaki görev paylaşımları yapıldı.