Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne Geri Sayım

24.09.2017 18:32
Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne Geri Sayım

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 29 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali’ne başvurular tamamlandı. 

Festival kapsamındaki fotoğraf yarışmasına 655 kişi 2 bin 392 eserle başvuruda bulundu. Belgesel film yarışmasında ise 80 yapım mücadele edecek. Festival, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve ‘en iyi korunan 20 kent’ arasında bulunan Safranbolu’da ‘Kültürel Miras ve Korumacılık’ temasıyla gerçekleştirilecek. 

Film gösterimlerinin yapılacağı ilk günün programı ünlü sanatçı Emre Aydın konseri ile son bulacak. Festival kapsamında, Safranbolu Kapalı Pazar Alanında çocuklar için gündüzleri geleneksel oyunların, akşamları ise çizgi film gösterimlerinin olacağı oyun köyü kurulacak. 

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, festivale dünyanın birçok yerinden yarışmacıların katıldığını, ilginin her yıl arttığını, bunun Safranbolu’nun tanınırlığı için çok önemli olduğunu ve festivali uzun yıllar sürdürmek istediklerini söyledi.